Kúdelu chce skotská policie obvinit z rasismu, tvrdí Kamarův právník. ‚Nechutné,‘ reaguje Tvrdík

Podle právního zástupce fotbalisty Glena Kamary se skotská policie chystá obvinit hráče Slavie Ondřeje Kúdelu z rasismu. Pokud by český obránce shledán vinným, hrozilo by mu až půlroční vězení nebo vysoká pokuta. Předseda představenstva pražské Slavie Jaroslav Tvrdík označil takové útoky za nechutné.

Glasgow (Aktualizováno: 18:49 15. 4. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Glasgow Rangers Steven Gerrard ukazuje na slávistu Ondřeje Kúdelu

Trenér Glasgow Rangers Steven Gerrard ukazuje na slávistu Ondřeje Kúdelu | Zdroj: Reuters

„Skotská policie ve čtvrtek potvrdila, že předala prokuratuře k posouzení případ Ondřeje Kúdely vztahující se k zápasu Rangers se Slavií Praha z 18. března,“ uvedl Kamarův právník Aamer Anwar v prohlášení, které citovala agentura Reuters.

Exemplární postih pro Kúdelu? Slávistický obránce dostal jeden z nejpřísnějších trestů za rasismus

Číst článek

„Policie je přesvědčena, že má dostatek důkazů pro trestní obvinění z rasistického chování Kúdely vůči Glenu Kamarovi,“ dodal.

Kamara obvinil Kúdelu, že ho v odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow rasisticky urazil. To český hráč popírá. Ve středu ale dostal od disciplinární komise UEFA trest na 10 utkání.

Podle komuniké komise Kúdelovi rasismus prokázala, byť Slavia v minulém týdnu uvedla, že vyšetřovatel, který se událostmi v Glasgow zabýval, důkaz nenašel.

Třízápasový trest dostal od UEFA Kamara, jenž po zápase Kúdelu fyzicky napadl v útrobách stadionu při schůzce, na níž byli i oba trenéři. Čtyři duely v klubových soutěžích UEFA si pak nezahraje útočník Rangers Kemar Roofe za brutální zákrok na gólmana Ondřeje Koláře, jemuž způsobil zlomeninu v obličeji.

Kúdela spolupracovat chce

Policie zatím Kúdelu v případu nevyslechla. Český hráč kvůli zdravotním komplikacím necestoval se Slavií do Londýna na úvodní čtvrtfinále proti Arsenalu, navíc už měl v té době předběžně zastavenou činnost na jeden zápas.

„Je zklamání, že pan Kúdela dosud s policií nespolupracoval, nedostavil se na žádný výslech a nedodal ani svou výpověď,“ prohlásil Anwar.

Šéf Slavie Tvrdík vzápětí na svém twitterovém účtu reagoval, že Kúdela je se skotskou policií připraven plně spolupracovat a že útoky na něj tvrdící opak jsou nechutné.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme