Fotbalisté Sparty prohráli v Lille 1:2 a v Evropské lize končí. Liberec vyhrál v Gentu, ale končí také

Fotbalisté Sparty v Evropské lize v oslabení prohráli 1:2 v Lille a v předposledním pátém kole základní skupiny H přišli o šanci na postup. K vyřazení letenského celku, který ještě deset minut před koncem vedl, přispělo také vítězství AC Milán nad Celticem 4:2.

Lille (Aktualizováno: 21:32 3. 12. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Lille slaví výhru nad Spartou

Fotbalisté Lille slaví výhru nad Spartou | Zdroj: Reuters

Sparta přišla v 65. minutě po druhé žluté kartě o vyloučeného stopera Ondřeje Čelůstku, ale přesto se zásluhou Ladislava Krejčího mladšího dokázala dostat do vedení. Soupeř ale v závěru využil početní převahu dvěma góly střídajícího Buraka Yilmaze.

Utkání Lille - Sparta Praha jsme sledovali ONLINE

Číst článek

Letenští mají v tabulce na třetím místě šest bodů a ztrácejí nedostižné čtyři body na AC Milán, kterému patří druhá postupová příčka.

Právě proti italskému celku zakončí Sparta příští týden na Letné letošní vystoupení v evropských pohárech. Tabulku vede s 11 body dosud neporažené Lille.

Lille OSC - Sparta Praha 2:1 (0:0)
Branky: 80. a 84. Yilmaz - 71. Krejčí I. Rozhodčí: Estrada - Sobrino, Porras (všichni Šp.). ŽK: Bradarič, André, Botman - Dočkal, Krejčí I, Čelůstka, Krejčí II. ČK: 65. Čelůstka. Bez diváků.

Liberec překvapil

Fotbalisté Liberce vyhráli v předposledním 5. kole skupiny Evropské ligy v Gentu 2:1, po remíze Crvené zvezdy Bělehrad s Hoffenheimem ale ztratili i teoretickou naději na postup.

Slovan poslal do vedení ve 32. minutě Kamso Mara a pojistku přidal v 55. minutě Taras Kačaraba. Za domácí vzápětí snížil Roman Jaremčuk. Utkání se kvůli opatřením proti koronaviru hrálo bez diváků.

Liberec navázal na úvodní domácí vítězství 1:0 nad Gentem a druhý tým předčasně ukončené minulé sezony belgické ligy překvapivě porazil i podruhé.

Další tři duely skupiny ale Severočeši prohráli a před závěrečným zápasem za týden doma s Crvenou zvezdou už nemohou postoupit. Slovan ztrácí na bělehradského soupeře nedostižné čtyři body, má ale jistotu, že skončí v tabulce třetí před Gentem.

KAA Gent - Slovan Liberec 1:2 (0:1)
Branky: 59. Jaremčuk - 32. Mara, 55. Kačaraba. Rozhodčí: Monzulová - Ardaševová, Strilecká (všechny Ukr.). ŽK: Mohammadí, Kums, Hanche-Olsen, Bukari, Jaremčuk - Mara, Matoušek, Sadílek, Rabušic. Bez diváků.

Výsledky ostatních zápasů:

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme