Důležité vítězství v boji o Euro. Fotbalisté díky třem gólům ve druhé půli vyhráli v Černé Hoře

Čeští fotbalisté zvládli důležité utkání kvalifikace na Euro a odčinili sobotní porážku na hřišti Kosova. V Podgorici dokázali svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého porazit díky gólům Tomáše Součka, Lukáše Masopusta a Vladimíra Daridy domácí Černou Horu 3:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sledovali jsme online Podgorica (Aktualizováno: 22:36 10. 9. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

5) Černá Hora - Česko 0:3. Další zaváhání ale český tým nepřipustil. Na stadionu v Podgorici se sice zpočátku střelecky trápil, nakonec ale zaslouženě vyhrál 3:0. I ve čtvrtém vzájemném střetnutí tak Češi dokázali Černohorce porazit, navíc od nich ani jednou nedostali gól.

5) Černá Hora - Česko 0:3. Další zaváhání ale český tým nepřipustil. Na stadionu v Podgorici se sice zpočátku střelecky trápil, nakonec ale zaslouženě vyhrál 3:0. I ve čtvrtém vzájemném střetnutí tak Češi dokázali Černohorce porazit, navíc od nich ani jednou nedostali gól. | Foto: Stevo Vasiljevic | Zdroj: Reuters

Český tým nutně potřeboval v Podgorici vyhrát a už v deváté minutě k tomu mohl nakročit, když Jakub Jankto zahrával volná přímý kop. Po jeho centru vznikla v černohorském pokutovém území mela, míč se ale nakonec odrazil kousek vedle levé tyče.

Šest kubánských fotbalistů po zápase v Kanadě emigrovalo, utekl i kapitán Santa Cruz

Číst článek

Po úvodních minutách, kdy měli navrch spíš Češi, se probudili i domácí. Ve 22. minutě pálil z voleje Aleksandar Boljević a Tomáš Vaclík musel předvést hodně pohotový zákrok. A český brankář se musel vytáhnout i o deset minut později, kdy nohou vykopával střelu Stefana Mugoše.

Jen krátce nato měli Černohorci hned dvě příležitosti v krátkém čase, jenže tentokrát je výborně ubránili v soubojích jeden na jednoho čeští stopeři. Nejdřív si Marek Suchý poradil s Risto Radunovićem a po něm Ondřej Čelůstka uhlídal Boljeviće.

Krátce před přestávkou o sobě konečně dali zase vědět i hosté, jenže Tomáš Souček hlavičkoval vedle, přestože ho při rohovém kopu Vladimíra Daridy nikdo nebránil. A úplně nejblíž gólu měl Darida, který v samém závěru první půle napálil zpoza vápna břevno.

Po přestávce už se ale hosté konečně prosadili. Jankto poslal míč do vápna z volného přímého kopu a Tomáš Souček tentokrát hlavičkoval přesně. Neuběhlo ani pět minut a s českým týmem to vypadalo ještě lépe, protože si po rohovém kopu našel míč na hraně šestnáctky Lukáš Masopust a krásnou střelou k bližší tyči zvýšil na 0:2.

Dvougólové vedení svěřence Jaroslava Šilhavého viditelně uklidnilo a dopředu už se tolik nehnali. Přesto mohli přidat i třetí gól, když Janktovu střelu z přímého kopu musel pohotově vyrážet gólman Danijel Petković.

Černohorci už se k žádné vážnější akci nedostali a naopak v závěru ještě přišel zbytečný faul v domácím vápně a Češi kopali penaltu. Míč si postavil Vladimír Darida a posledním kopem utkání stanovil konečné skóre 0:3.

Český tým tak napravil dojem po zpackaném zápase v Kosovu a díky vítězství 3:0 se posunul zpátky na druhé místo tabulky skupiny A za Angli. V příštím zápase přivítají 11. října Češi v Edenu právě suverénní Angličany.

Kvalifikace fotbalového mistrovství Evropy 2020:

Skupina A:
Černá Hora - ČR 0:3 (0:0)
Branky: 54. Souček, 57. Masopust, 90.+5 Darida z pen. Rozhodčí: Palabiyik - Eyisoy, Olguncan (všichni Tur.). ŽK: Radunović, Marušić - Jankto, Souček.
Anglie - Kosovo 5:3 (5:1)
Branky: 44. a 45.+1 Sancho, 8. Sterling, 19. Kane, 38. vlastní Vojvoda - 1. a 49. V. Berisha, 55. Muriqi.

Skupina B:
Litva - Portugalsko 1:5 (1:1)
Branky: 28. Andriuškevičius - 7. z pen., 62., 65. a 76. Ronaldo, 90.+2 Carvalho.
Lucembursko - Srbsko 1:3 (0:1)
Branky: 66. Turpel - 37. a 78. A. Mitrović, 55. Radonjić.

Skupina H:
Moldavsko - Turecko 0:4 (0:1)
Branky: 37. a 80. Tosun, 58. Turuc, 88. Yazici.
Albánie - Island 4:2 (1:0)
Branky: 32. Dermaku, 52. Hysaj, 78. Roshi, 83. Cikalleshi - 47. G. Sigurdsson, 58. K. Sigthórsson.
Francie - Andorra 3:0 (1:0)
Branky: 18. Coman, 52. Lenglet, 90.+1 Ben Yedder.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme