Jablonec na arménského outsidera nestačil. Pjuniku Jerevan podlehl 1:2

Fotbalisté Jablonce při vstupu do kvalifikace Evropské ligy prohráli v úvodním utkání 2. předkola na půdě Pjuniku Jerevan 1:2. Severočeši si zkomplikovali cestu za očekávaným postupem a v domácí odvetě příští týden budou muset dotahovat manko. V Gjumri, kde se utkání hrálo kvůli kolizi s vrcholícím evropským šampionátem devatenáctek v arménské metropoli, se v první půli dvakrát prosadil Artur Miranjan, po přestávce snížil Martin Doležal.

Tento článek je více než rok starý.

Sledovali jsme online Gjumri (Arménie) (Aktualizováno: 17:25 25. 7. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jablonečtí hráči po prohraném utkání se Spartou

Jablonečtí hráči prohráli s Pjunikem 1:2 | Zdroj: ČTK

Fotbalisty Jablonce provázely před samotným utkáním s Pjunikem Jerevan potíže. Zaprvé se nehrálo v hlavním městě Arménie, ale v 125 kilometrů vzdáleném městě Gjumri na podstatně menším stadionu.

ONLINE: Pjunik Jerevan - Jablonec 2:1

Číst článek

Zadruhé se museli Jablonečtí při transportu do kavkazské země dopravit improvizovaně. Původně domluvený letecký dopravce totiž let ve středu ráno zrušil a Severočeši se do Arménie dostali až díky zapůjčenému vládnímu speciálu v předvečer zápasu.

Na sledované místo ve středu obrany tentokrát trenér Petr Rada nenominoval divizního stopera Jiřího Váňu, ale Tomáše Brečku a uzdraveného Jakuba Jugase, který v týmu hostuje z pražské Slavie.

Pjunik svého soupeře na začátku zápasu viditelně zaskočil, především tandem Vardanjan – Artur Miranjan si se statickou defenzivou dělal prakticky co chtěl. Arménský celek navíc nastartoval brzký gól, který v 6. minutě zpoza vápna vstřelil Miranjan. Stejný útočník se po půlhodině hry prosadil znovu, tentokrát zblízka hlavou, když ho neuhlídal pravý obránce Libor Holík.

Jablonecké komplikace s přesunem na předkolo do Arménie. Tým nakonec odletěl vládním speciálem

Číst článek

Pjunik tak po první půli vedl zaslouženě 2:0, český celek navíc přišel o černohorského křídelníka Vladimira Jovoviće, který si zřejmě zranil koleno. Po poločasové přestávce se obraz hry obrátil, Jablonečtí převzali otěže hry, což vyústilo v rychlé snížení Martina Doležala v 53. minutě.

Do konce zápasu měli ještě dvě velké šance oba soupeřící týmy, v bráně však žádná z nich neskončila. Jablonec sice vstřelil důležitý pohárový gól na hřišti soupeře, do národního koeficientu však žádné body proti soupeři, kterého rozhodně mohl porazit, nepřidal.

Jablonec si v minulé sezoně poprvé v historii zahrál základní skupinu pohárů, do které se kvalifikoval přímo. Tentokrát by na cestě do hlavní fáze Evropské ligy musel přejít přes tři předkola. V případě postupu přes Pjunik by Severočeši v dalším předkole hráli s vítězem duelu mezi anglickým Wolverhamptonem a severoirským celkem Crusaders.

Pjunik Jerevan - FK Jablonec 2:1 (2:0)
Branky: 6. a 30. Miranjan - 53. Doležal. Rozhodčí: San - Josipovič, Erni (všichni Švýc.). ŽK: Marku, Žestokov, Jedigarjan (všichni Pjunik).
Pjunik: Dragojevič - Stankov, Žestokov, Marku, Manucharjan - Jedigarjan - Simonjan (66. Alfred), Jefimov, Vardanjan, Ševčuk - Miranjan (81. Galimov). Trenér: Tarchanov.
Jablonec: Hanuš - Holík, Jugas, Břečka, Sýkora - Hübschman, Považanec - Matoušek (86. Chramosta), Kratochvíl (90. Pilík), Jovovič (28. Acosta) - Doležal. Trenér: Rada.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme