Plzeňští fotbalisté si letos Ligu mistrů nezahrají, v odvetě druhého předkola prohráli v Pireu 0:4

Fotbalisté Viktorie Plzeň si letos Ligu mistrů nezahrají. Ve 2. předkole Západočeši po nadějné domácí remíze 0:0 prohráli na hřišti Olympiakosu Pireus 0:4. Všechny góly nastříleli domácí ve druhém poločase.

Tento článek je více než rok starý.

Pireus/Řecko (Aktualizováno: 22:21 30. 7. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Momentka z utkání Olympiakos - Plzeň.

Momentka z utkání Olympiakos - Plzeň. | Foto: Petros Giannakouris | Zdroj: ČTK/AP

Domácí hráči na Plzeň podle očekávání před bouřlivou kulisou vlétli a hned od první minuty svěřencům Pavla Vrby pořádně zatápěli. Už ve druhé minutě se po rohovém kopu snesl míč na hlavu Guilhermeho a ten ho nasměroval do tyče.

Slíbili jste nám Ronalda, stěžují si korejští fanoušci po zápase Juventusu a chtějí odškodné

Číst článek

V podobném duchu se vyvíjely i další minuty a brankář Aleš Hruška se musel několikrát hodně ohánět. Viktoriáni se do prvního náznaku gólové šance dostali až ve 24. minutě, když Joel Kayamba dostal míč do vápna na Jana Kopice, který ještě připravil dobrou střeleckou pozici pro Patrika Hrošovského. Jeho pokus ale domácí obrana zblokovala mimo.

Český vicemistr pak přeci jen trochu vyrovnal hru, byť o něco nebezpečnější byli pořád domácí. Třeba střela zpoza vápna Daniela Podenceho pár minut před přestávkou Hrušku pořádně vylekala, naštěstí ale mířila těsně vedle.

První branky celého dvojzápasu se tak diváci dočkali až chvilku po začátku druhé půle. Domácí zahrávali rohový kop, na centr si znovu naskočil Guilherme a tentokrát ho už poslal za bezmocného Hrušku - 1:0.

Inkasovaná branka ještě nebyla pro Plzeň takovou katastrofou, protože viktoriáni tak jako tak potřebovali k postupu vstřelit aspoň jeden gól. Jenže pak přišla 70. minuta, v níž se plzeňskou obranou prohnal Guerrero a se štěstím procedil míč do sítě. A jen o tři minuty později si po dalším rohu nešťastně srazil míč do vlastní brány Radim Řezník.

Smazání tříbrankové ztráty už bylo pro Plzeň neřešitelným úkolem, pár minut před koncem navíc ještě upravil na konečných 4:0 Rúben Semedo. Dlouho vyrovnaný dvojzápas 2. předkola Ligy mistrů se tak v posledních 45 minutách proměnilo v jasnou záležitost. Plzeňské hráče ještě čeká aspoň boj o Evropskou ligu.

Ligu mistrů si nezahraje ani Sadílek s Eindhovenem

Nejprestižnější soutěž si nezahraje ani Michal Sadílek. Jeho tým PSV Eindhoven prohrál v odvetě 2. předkola v Basileji 1:2 a po domácím vítězství 3:2 nepostoupil kvůli nižšímu počtu gólů vstřelených venku.

Sadílek nastoupil v Basileji nezvykle na levé straně obrany a do statistik se v závěru zapsal žlutou kartou. Dvacetiletý český defenzivní záložník držel s Eindhovenem postupový výsledek do 68. minuty, kdy zblízka dostal míč v pádu do sítě domácí Ricky van Wolfswinkel a rozhodl.

V mistrovské části kvalifikace bez problémů postoupili favorité a mezi nimi i dva potenciální soupeři pro Slavii ve 4. předkole Celtic Glasgow a Dinamo Záhřeb. Pražané coby český šampion vstoupí do kvalifikace až v závěrečném předkole.

Odvetná utkání 2. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Nemistrovská část:
Olympiakos Pireus - Viktoria Plzeň 4:0 (0:0)
Branky: 51. Guilherme, 69. Guerrero, 73. vlastní Brabec, 82. Semedo. Rozhodčí: Martínez - Barbero Sevilla, Noval Font (všichni Šp.). ŽK: Tsimikas - Brabec, Chorý. Diváci: 32.050. První zápas: 0:0, postoupil Olympiakos, FC Basilej - PSV Eindhoven 2:1 (1:1), první zápas: 2:3, postoupila Basilej.

Mistrovská část:
Nömme Kalju (Est.) - Celtic Glasgow 0:2 (0:1), první zápas: 0:5, postoupil Celtic; APOEL Nikósie - Sutjeska Nikšič (Č. Hora) 3:0 (2:0), první zápas: 1:0, postoupil APOEL; Maccabi Tel Aviv - Kluž 2:2 (1:2), první zápas: 0:1, postoupila Kluž; Dinamo Záhřeb - Saburtalo Tbilisi 3:0 (0:0), první zápas: 2:0, postoupilo Dinamo, Valletta - Ferencváros Budapešť 1:1 (1:0), první zápas: 1:3, postoupil Ferencváros.

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme