Sparta podlehla v Evropské lize Lyonu i podruhé, francouzský velkoklub vyhrál s přehledem 3:0

Fotbalisté pražské Sparty prohráli v utkání 4. kola Evropské ligy na hřišti Lyonu 0:3, po remíze Bröndby Kodaň s Glasgow Rangers 1:1 ale zůstali ve skupině A se čtyřmi body nadále druzí. Francouzský celek rozhodl o čtvrté výhře v soutěži ve druhé půli, kdy se v rozmezí 61. a 63. minuty prosadil dvakrát alžírský útočník Islám Slimaní. V závěru přidal šestý gól v soutěži také střídající Karl Toko Ekambi.

Tento článek je více než rok starý.

Lyon (Aktualizováno: 21:05 4. 11. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Minčev v souboji s Malem Gustem.

Martin Minčev v souboji s Malem Gustem. | Zdroj: Reuters

Lyon zůstává v hlavní fázi EL stoprocentní a zajistil si v předstihu postup do jarní vyřazovací části. Naopak Sparta prohrála po domácím výsledku 3:4 s Olympiquem i podruhé.

Utkání Lyon - Sparta Praha jsme sledovali ONLINE

Číst článek

Lyon zůstává v hlavní fázi EL stoprocentní a zajistil si v předstihu postup do jarní vyřazovací části. Naopak Sparta prohrála po domácím výsledku 3:4 s Olympiquem i podruhé.

Hložek chyběl

Sparťanský trenér Pavel Vrba nemohl v utkání počítat se zraněným Hložkem, v základní chyběl také Dočkal. Od začátku naopak hrál Krejčí mladší. Domácí vstoupili do duelu bez nejlepšího střelce soutěže Ekambiho, na lavičce zůstali i brazilský záložník Paquetá nebo italský obránce Emerson.

Pro Spartu nezačal zápas dobře a už po sedmi minutách musel odstoupit zraněný Čelůstka, jehož nahradil Vindheim. O pár desítek sekund později se dostal do velmi dobré střelecké pozice Shaqiri, ale přestřelil. Sparta zahrozila po přímém kopu v 19. minutě, ale brankáře Lopese hlavička Krejčího mladšího nezaskočila. Po následném protiútoku neuspěl ani Slimaní.

Pražané v další části zápasu soupeře přehrávali a ve 22. minutě se prokličkoval ke střele Haraslín, ale jeho tvrdý pokus letěl nad. O několik minut později musel Lopes vyrazit střelu Peška a neprosadil se ani dobíhající Minčev. Lyon hrozil především z rychlých brejků a po jednom z nich se dostal sám před Nitu domácí Slimaní, v obrovské šanci ale mířil zcela mimo.

Fanoušci na hřišti

V závěru první půle utkání přerušili dva neukáznění fanoušci, kteří vběhli ve žlutočerných kombinézách na hřiště a pořadatelům trvalo pár desítek sekund, než je oba chytili.

Sparta pokračovala i ve druhé půli v bojovném výkonu, ale Lyon postupně převzal tempo hry. Hlavičku Aouara v 57. minutě sice Nita ještě pohotově vyrazil, po hodině hry se ale už domácí dočkali. Za sparťanskou obranu si zaběhl Slimaní, udělal Nitovi kličku a dopravil míč do prázdné brány.

Vedoucí gól domácí uklidnil a vzápětí se prosadili i podruhé. Na centr Caquereta z pravé strany si naskočil opět Slimaní a Nita se proti jeho přesné hlavičce natahoval marně. Alžírský útočník dal první góly v tomto ročníku EL.

Sparta se mohla dostat ještě zpět do hry v 67. minutě, ale Krejčí mladší z bezprostřední blízkosti překopl. Dvaadvacetiletý záložník byl blízko snížení i pět minut před koncem, jenže jeho hlavičku vytáhl Lopes.

V závěru se pak blýskl Nita proti šanci Shaqiriho a na druhé straně neuspěl ani Karabec. Ve druhé minutě nastaveného času ale Lyon přidal třetí branku, vítězství pojistil Ekambi.

Další zápas Evropské ligy sehrají fotbalisté Sparty 25. listopadu na hřišti Glasgow Rangers. Působení v základní skupině A zakončí 9. prosince doma proti Bröndby.

Utkání 4. kola skupiny A fotbalové Evropské ligy:

Olympique Lyon - Sparta Praha 3:0 (0:0)
Branky: 61. a 63. Slimaní, 90.+2 Ekambi. Rozhodčí: Mariani - Bindoni, Tegoni - Irrati (video, všichni It.). ŽK: Vindheim, Ladislav Krejčí II (oba Sparta).

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme