V prvním zápase pod trenérem Šilhavým porazili Češi Slovensko 2:1, trefili se Krmenčík a Schick

Čeští fotbalisté zvítězili v zápase Ligy národů nad domácím Slovenskem díky gólům útočníků Michaela Krmenčíka a Patrika Schicka 2:1. Trenér Jaroslav Šilhavý, který v září nahradil Karla Jarolíma, tak mohl prožít vítěznou premiéru.

Sledovali jsme online Trnava (Aktualizováno: 16:53 13. 10. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Juraj Kucka (vlevo) v souboji s Jaromírem Zmrhalem

Čeští fotbalisté v posledním zápase proti Rusku | Zdroj: ČTK

Čeští fotbalisté nastoupili proti Slovákům v tradičním rozestavení 4-2-3-1. Do brány nasadil trenér Šilhavý Tomáše Vaclíka, na hrotu útoku nastoupil plzeňský Michael Krmenčík, zatímco Patrik Schick začal jen na lavičce.

ONLINE: Slovensko - Česko 1:2

Číst článek

Na pozici defenzivních záložníků se představili Tomáš Souček s navrátilcem Davidem Pavelkou, na křídlech dostali příležitost Matěj Vydra s Jaromírem Zmrhalem a v pozici středního záložníka nastoupil nový kapitán Bořek Dočkal. V obraně nechyběli krajní obránci z německé bundesligy – Pavel Kadeřábek a Theodor Gebre Selassie. Na stoperu Ondřej Čelůstka s Jakubem Brabcem.

První poločas federálního derby v Lize národůl byl poměrně opatrný a nervózní a branku nenabídl. Nejblíže ke vstřelení byl český záložník Tomáš Souček, který z hranice malého vápna trestuhodně přestřelil branku Martina Dúbravky.

Na druhé straně se do jediné střelecké pozice dostal Marek Hamšík, který v těžké pozici na Vaclíka nevyzrál. První polovinu zápasu poznamenaly spíše fauly než pohledné akce. V 52. minutě našel Bořek Dočkal krásnou průnikovou nahrávkou Michaela Krmenčíka, který utekl oběma slovenským stoperům, pohlídal si míč a nedal Dúbravkovi v bráně šanci.

Vaclík vede se Sevillou španělskou ligu, v reprezentaci ale místo jedničky jisté nemá

Číst článek

Po inkasované brance ale převzali otěže zápasu Slováci. Nejdříve v jasné gólové šanci zklamal Róbert Mak, v 62. minutě už se ale naši východní soupeři mohli radovat z vyrovnání. Adam Nemec zakončoval hlavičkou po rohovém kopu a Vaclík jeho zakončení sice vyrazil, avšak jen k naprosto volnému Marku Hamšíkovi, který už měl práci snadnou.

V 73. minutě došlo na hrotu českého útoku ke střídání. Ze hry odešel střelec gólu Krmenčík, kterého vystřídal Patrik Schick. Tomu trvala aklimatizace na hřišti jen tři minuty. Poté si totiž naskočil na přesný Dočkalův centr a vrátil českým fotbalistům vedení.

Na sklonku základní hrací doby měli ještě velké šance Matěj Vydra nebo David Pavelka, třetí gól český tým ale nepřidal a zápas tak skončil 2:1.

Češi oživili šance na postup do elitní Ligy A, kam projde vítěz tříčlenné skupiny. Naopak poslední tým spadne do Ligy C. Reprezentanti jsou druzí za Ukrajinou, která má šest bodů. Právě na jejím hřišti v Charkově odehraje český celek v úterý další zápas. Liga národů do velké míry nahrazuje přípravné duely a také nabízí dodatečnou šanci dostat se na Euro 2020.

Slovensko - ČR 1:2 (0:0)
Branky: 62. Hamšík - 52. Krmenčík, 76. Schick. Rozhodčí: Vinčič - Klančnik, Kovačič - Kajtazovič, Ponis (všichni Slovin.). ŽK: Hubočan, Škrtel, Škriniar - Dočkal, Souček, Gebre Selassie. Diváci: 17 251.
Sestavy:
Slovensko: Dúbravka - Pekarík (46. Sabo), Škriniar, Škrtel, Hubočan (80. Hancko) - Lobotka - Kucka (54. Weiss), Hamšík, Duda, Mak - Nemec. Trenér: Kozák.
ČR: Vaclík - Kadeřábek (62. Novák), Čelůstka, Brabec, Gebre Selassie - Souček, Pavelka - Vydra, Dočkal, Zmrhal (89. Jankto) - Krmenčík (73. Schick). Trenér: Šilhavý.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme