Pařížané šance zahazovali, za Bayern se trefil Coman. Mnichovský klub slaví triumf v Lize mistrů

Fotbalisté Bayernu Mnichov slaví šestý triumf v nejprestižnější klubové soutěži světa. Německý šampion v lisabonském finále před prázdnými tribunami porazil francouzské Paris St. Germain 1:0 díky trefě Kingsleyho Comana z 59. minuty.

Tento článek je více než rok starý.

Sledovali jsme online Lisabon Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mnichovský velkoklub, který v letošní sezoně Ligy mistrů vyhrál všech deset dosavadních utkání, chtěl v lisabonském finále přidat už šestý triumf v historii. Naopak PSG ještě na nejslavnější trofej nedosáhlo.

Na rozdíl od pátečního finále Evropské ligy, které přineslo první branku už v páté minutě a v němž v 35. minutě svítilo na ukazateli skóre 2:2, souboj německého a francouzského mistra začal pozvolněji. První velká šance přišla až v 18. minutě a postaral se o ni hvězdný Brazilec Neymar, když se po přihrávce Mbappého protáhl před brankáře Bayernu Neuera a zkusil najít mezeru mezi jeho nohama. Německý gólman si ale poradil.

O malou chvíli později o sobě dal na druhé straně vědět i kanonýr Bayernu Robert Lewandowski, jeho pohotový pokus po otočce ale skončil na tyči. Chybělo jen pár centimetrů k tomu, aby polský útočník vstřelil už 16. gól v letošním ročníku Ligy mistrů.

Další šanci měl Lewandowski po centru do vápna, který dokázal v záklonu poslat na bránu, gólman Navas si ale s obtížemi poradil. Ještě do přestávky mělo další šanci i PSG, Mbappé ale v obrovské šanci po velké chybě mnichovské defenzivy střílel trestuhodně jen do připraveného Neuera.

Velký zvrat pak mohl přinést úplný závěr první půle, když Kingsley Coman upadl ve vápně, rozhodčí ale i po konzultaci s videem penaltu k nespokojenosti Bayernu neodpískal.

Hrdina Coman

Úvod druhé půle zajímavé šance nepřinesl, Bayern ale postupně získával mírnou herní převahu. Tu nakonec i využil v 59. minutě, když si na centr Kimmicha naskočil Coman a hlavou překonal Navase - 1:0 pro Bayern.

Francouzský tým byl v té době úplně mimo hru, nedařilo se mu ani déle podržet míč, natož si vypracovat větší gólovou příležitost. Až v 70. minutě mohl zničehonic vyrovnat Marquinhos, toho ale opět vychytal skvělý Neuer. O chvíli později se na hlavního rozhodčího zlobil Mbappé, kterého ve vápně zřejmě fauloval Kimmich, penalta se ale nepískala.

Pak už se PSG dralo dopředu jen těžko, Bayern pozorně bránil a svého soupeře do ničeho nepouštěl. A když se už už rýsoval zajímavý moment, přišla zbytečná nepřesnost z kopaček Neymara a spol.

V nastavení pak přeci jen přišla obrovská šance na vyrovnání, to by ale Choupo-Moting musel sám před brankářem trefit míč po střele Neymara. Víc už Pařížané nestihli, a tak si Bayern došel pro šestý triumf v Lize mistrů.

Bayern ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

#UCLfinal

22:56 – 23. 08. 2020

5965 35471

Finále fotbalové Ligy mistrů v Lisabonu:
Paris St. Germain - Bayern Mnichov 0:1 (0:0)
Branka: 59. Coman. Rozhodčí: Orsato - Manganelli, Giallatini - Irrati (video, všichni It.). ŽK: Paredes, Neymar, Silva, Kurzawa - Davies, Gnabry, Süle, Müller. Bez diváků.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme