Salzburg dohnal dvougólovou ztrátu z prvního utkání, v prodloužení ale poslal Marseille do finále Rolando

Red Bull Salzburg zvládl v domácí odvetě semifinále Evropské ligy proti Olympiqu Marseille stáhnout dvoubrankovou ztrátu a vybojoval prodloužení. Po něm se ale radoval francouzský klub, který díky gólu Rolanda i přes prohru 1:2 vybojoval postup do finále, kde se utká s Atléticem Madrid.

Salzburg (Aktualizováno: 23:49 3. 5. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úvodní semifinálový duel v Marseille skončil vítězstvím domácích 2:0.

Úvodní semifinálový duel v Marseille skončil vítězstvím domácích 2:0. | Foto: Thibault Camus | Zdroj: AP

Salzburg sice prohrál úvodním utkání 0:2, ale herně nepropadl a rozhodně měl šanci ztrátu dotáhnout. A domácí byli také od začátku o něco lepším týmem, byť vyložené šance nepřicházely ani na jedné straně. Jedinou výjimkou byl snad pokus domácího Dabbura, se kterým si poradil gólman Pelé.

Atlético postoupilo do finále Evropské ligy. V zápase s Arsenalem padl jediný gól

Číst článek

Zkraje druhé půle měl šanci hostující Germain, ale jeho uspěchané zakončení skončilo vedle. A Marseiile mohla neproměněná příležitost mrzet, protože o chvilku později udeřilo na druhé straně. Amadou Haidara snadno prošel středem hřiště až před bránu a poslal Salzburg do vedení. Na 2:0 mohl zvýšit Dabbur, ale zakončení patou se mu nevyvedlo.

O chvíli později ale Salzburg druhý gól přidal a bylo to s přispěním hostujícího obránce Sarra, který si srazil do vlastní brány střelu Schlagera. Pak mohli domácí přidat ještě třetí gól, ale Hwang se střelou k tyči neuspěl. Těsně před koncem mohl ještě zvrátit vývoj dvojzápasu hostující N´Jie, ale jeho hlavička bránu minula.

Protože první duel skončil výhrou Marseille 2:0, takže utkání šlo do prodloužení. V něm nakonec v 116. minutě vstřelil postupový gól po rohovém kopu marseilleský Rolando. Olympique Marseille si tak v Lyonu zahraje finále Evropské ligy proti Atléticu Madrid, které vyřadilo Arsenal.

Odvetné semifinálové utkání fotbalové Evropské ligy:

Salcburk - Olympique Marseille 2:1 po prodl. (2:0, 0:0)
Branky: 53. Haidara, 65. vlastní Sarr - 116. Rolando. Rozhodčí: Karasjov - Averjanov, Kalugin (všichni Rus.). ŽK: Haidara, Ramalho, Čaleta-Car, Dabbur - Sarr, Lopez, Rami, Germain, Payet, Amavi, Rolando. ČK: 119. Haidara. Diváci: 29.520. První zápas 0:2, postoupila Marseille.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme