Sevilla pošesté. Španělé i s Vaclíkem znovu slaví titul v Evropské lize, ve finále porazili Inter

Fotbalisté Sevilly slaví šestý titul v Evropské lize. Španělský tým zvládl v Kolíně nad Rýnem finále proti Interu Milán a zvítězil 3:2. Rozhodující byla vlastní branka, kterou po nůžkách Diega Carlose nešťastně vstřelil útočník Interu Romelu Lukaku. Z trofeje se raduje i český brankář Tomáš Vaclík, místo něhož však utkání odchytal Maročan Jasín Bunú.

Tento článek je více než rok starý.

Sledovali jsme online Kolín nad Rýnem (Aktualizováno: 22:55 21. 8. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Diego Carlos a jeho nůžky, po kterých padl gól na 3:2.

Diego Carlos a jeho nůžky, po kterých padl gól na 3:2. | Foto: Wolfgang Rattay | Zdroj: Reuters

Inter začal výborně a v páté minutě se ujal vedení. Diego Carlos fauloval ve vápně Romela Lukaka, který na sebe vzal odpovědnost a z pokutového kopu se nemýlil. Belgický útočník vylepšil vlastní rekord, když v soutěži skóroval v 11. utkání za sebou, do nějž nastoupil. V dresu „Nerazzurri“ zaznamenal 34. soutěžní branku v ročníku. Tolik tref za Inter v premiérové sezoně naposledy nastřílel legendární Brazilec Ronaldo v ročníku 1997/98.

Mezi dvanáctou a 33. minutou otočil stav dvěma hlavičkami Luuk de Jong. O chvíli později ale stejným způsobem srovnal Diego Godín.

Vedení na stranu italského mužstva mohl ve druhém poločase vrátit Lukaku, jenže samostatný únik zakončil pouze střelou do Bunúa.

Rozhodující okamžik tak přišel v 74. minutě, kdy se po standardní situaci odrazil míč ke Carlosovi, jehož „nůžky“ nešťastně usměrnil do vlastní sítě Lukaku. Trenér Interu Antonio Conte následně provedl trojí střídaní a jeden z nově příchozích Alexis Sánchez málem srovnal. V pádu však nezakončil ideálně a bek Jules Koundé z brankové čáry odkopl míč. Další šanci si už milánské mužstvo nevypracovalo.

Sevilla neprohrála ani šesté finále soutěže, která se dříve hrála pod názvem Pohár UEFA, a navázala na prvenství z let 2006-2007 a 2014-2016. Inter se dosud radoval ze třech primátů v letech 1991, 1994 a 1998.

⚪️🔴 Sevilla = six-time champions! 🏆🏆🏆🏆🏆🏆

#UELfinal

23:12 – 21. 08. 2020

622 2976

Finále fotbalové Evropské ligy v Kolíně nad Rýnem:
Sevilla - Inter Milán 3:2 (2:2)
Branky: 12. a 33. De Jong, 74. Carlos - 5. Lukaku z pen., 35. Godín. Rozhodčí: Makkelie - Diks, Steegstra - Kamphuis (video, všichni Niz.). ŽK: Carlos, Banega - Conte (trenér), Barella, Bastoni, Gagliardini. Bez diváků.

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme