Viktoria Plzeň porazila Teplice 2:1 a získala už pátý ligový titul

Plzeňští fotbalisté slaví pátý ligový titul ve své historii. Oslavy ve Štruncových sadech mohly začít poté, co Viktoria porazila Teplice 2:1 trefami Michaela Krmenčíka a Milana Petrželi. Druhá Slavia už nemůže Plzeň dostihnout, protože na ni ztrácí sedm bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň (Aktualizováno: 17:52 19. 5. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost plzeňských fotbalistů

Radost plzeňských fotbalistů | Zdroj: ČTK

Plzeňští domácí fotbalisté měli zpočátku na hřišti převahu a teplické před svou bránu příliš nepouštěli.

Utkání jsme sledovali online

To také vyústilo v to, že Plzeň šla jako první do vedení. Tomáš Chorý si podržel míč u vápna před bránícím hráčem a přihrál Michaelu Krmenčíkovi, který se trefil přesně kolem teplického brankáře.

I po zbytek prvního poločasu tepličtí především bránili a k ohrožení plzeňské branky se prakticky nedostali.

Ve druhém poločasu byli na hřišti stále lepší domácí hráči. V 54. minutě dostal do teplické brány míč Radim Řezník, ale kvůli jeho ofsajdovému postavení nemohla být branka uznána.

Zvýšení na 2:0 se ale nakonec domácí hráč přeci jenom dočkali. Po rohovém kopu se prosadil k zadní tyči Milan Petržela.

Teplickým se podařilo také nakonec v Plzni prosadit. Daniel Trubač se po autovém vhazování v 85. minutě dostal s míčem až k brankové čáře, kde našel přihrávkou volného Davida Vaněčka a ten zakončil prakticky totožně jako v prvním poločase Krmenčík. Na konečném skóre utkání už pak ani jeden z celků nic nezměnil.

Viktoria Plzeň slaví díky výhře nad Teplicemi už svůj pátý mistrovský titul. Pomohlo ji k tomu velmi povedená podzimní část sezony, kdy neprohrála jediný zápas. Kromě titulu může Plzeň také těšit přímý postup do základní skupiny Ligy mistrů.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme