Sen se stal skutečností. Slavia porazila Kluž 1:0 i v odvětě a po dvanácti letech postoupila do Ligy mistrů

Fotbalisté Slavie si po dvanácti letech zahrají Ligu mistrů. V prvním poločase odvety proti Kluži gól nepadl. Jedinou branku utkání vstřelil v 66. minutě k levé tyči Jan Bořil. A tak i druhý zápas s rumunským klubem skončil jednobrankovou výhrou sešívaných.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 22:55 28. 8. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost Jana Bořila po vstřelení gólu do branky Kluže v odvetném zápase 4. předkola Ligy mistrů

Radost Jana Bořila po vstřelení gólu do branky Kluže v odvetném zápase 4. předkola Ligy mistrů | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Úvodní velkou šanci utkání si připsali hosté, kteří zahrávali volný přímý kop. Mihai Bordeianu zakroutil míč na opačnou stranu branky, než předpokládal Ondřej Kolář. Přesto gólman Slavie nakonec vytěsnil balón mimo tři tyče. 

Hráči Kluže získali mírnou územní převahu, což vyústilo šancí Maria Rondóna. Ten ale naštěstí pro Pražany ve skluzu v šestnátce těsně minul míč. Následně si neporozumněli v Kolář s Ondřejem Kúdelou, ale balón nakonec zkrotil brankář sešívaných. Poté se ale dostali na pomyslného koně domácí.

‚Záleží to už jen na nás na hřišti.‘ Slavisté se touží probojovat po dvanácti letech opět do Ligy mistrů

Číst článek

Vybojovali dva rohové kopy, ale ani jeden gólem neskončil. Vzápětí se dostali do obrovské šance. Konkrétně Lukáš Masopust, který se objevil za obranou a tváří v tvář se pokusil lobem přelstít brankáře Giedriuse Arlauskise. Míč ale skončil mimo branku. 

Pražané v dalších minutách nevyužili tři standardní situace a posléze ani hlavička Tomáše Součka do protipohybu brankáře Arlauskise nenašla prostor mezi třemi tyčemi.

Na začátku druhé půli mohli jít domácí do vedení. Milan Škoda přihrál Stanciuovi, který tvrdou ranou k pravé tyči řádně protáhl Arlauskise. Poté oba týmy potvrdily, že v tomto utkání nepatří standardní situace mezi jejich silné stránky.

V 62. minutě se ke střele dostal Stanciu. Brankář Arlauskis ji ale vyrazil na roh. Z něj Slavia gól nevsítila. To se jí podařilo ale o čtyři minuty později. Na polovině hřiště se k míči dostal Jan Bořil, který se vydal až do vápna Kluže a uklidil balón přesně k levé tyči. 

‚Proto to děláme‘

„Lidi se mi smějí, že nedávám góly, a když vystřelím na bránu, tak do 50. řady. Všichni říkali, že si to nechávám na tento důležitý zápas, a to se splnilo. Jsem strašně rád, že jsem to trefil. Byl to parádní pocit, proto to děláme, proto to hrajeme, proto jsme dřeli celou sezonu a vyšlo to. Teď se těšíme na los, ale tím to nekončí. My chceme ve skupině uspět,“ hlásal hned po utkání střelec branky Bořil.

Překrytí reklam, loga Ligy mistrů i zrušení sektorizace. Slavie se připravuje na zápas s Kluží

Číst článek

Po vstřelené brance se hra uklidnila a oba týmy spíše kombinovaly s míčem. Hosté se v 75. minutě dostali před vápno Slavie a hledali skulinky v obraně domácích. Vyšly z toho dva rohové kopy. Závar ve vápně po tom druhém ale ukončil rozhodčí Rocchi, když odpískal útočný faul Kluže. 

Tři minuty před koncem základní hrací doby mohl přidat druhou branku Slavie Júsuf Hilál. Jeho hlavičku ale vykopl z brankové čáry jeden z hráčů Kluže. V nastavení získali hosté ještě dva rohové kopy, ale branku z nich nevytěžili. 

To už ale celý Eden, který čítal 18 562 fanoušků, bouřil a po závěrečném hvizdu rozhodčího Rocchiho propukl v radost. Slavia po dlouhých dvanácti letech postoupila do Ligy mistrů. 

„Za mě obrovská úleva. Musím přiznat, že jsem rád, že je to za mnou. Šance to byla obrovská, vidíte to lidem v očích, a pak ten pocit, že by to nedopadlo, když jsme byli tak blízko… Jsem rád, že to dopadlo. Myslím, že jsme všichni hrozně šťastní, hrdí a Slavia má následovatele Standy Vlčka, Martina Vaniaka a dalších,“ hodnotil po utkání nadšeně kouč sešívaných Jindřich Trpišovský. 

Takhle chutná Liga mistrů! #slaclu

23:00 – 28. 08. 2019

13 177

Odvetné utkání čtvrtého předkola fotbalové Ligy mistrů:

Slavia Praha - CFR Kluž 1:0 (0:0)
Branka: 66. Bořil. Rozhodčí: Rocchi - Meli, Peretti - Valeri (video, všichni It.). ŽK: Masopust, Kúdela - Muresan, Deac, Tucudean, Djokovič. Diváci: 18.562. První zápas: 1:0, postoupila Slavia.

Sestavy:

Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil - Souček, Král - Masopust (84. Traoré), Stanciu (90. Frydrych), Olayinka - Škoda (79. Hilál). Trenér: Trpišovský.

Kluž: Arlauskis - Sušič, Burca, Muresan, Camora - Aurélio (64. Paun-Alexandru), Bordeianu, Djokovič - Deac (70. Hoban), Rondón (69. Tucudean), Omrani. Trenér: Petrescu.

Anna Doškářová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme