Hygiena poslala fotbalisty Opavy do karantény, ligový zápas v Liberci se přesto odehrál

Koronavirové nálezy dočasně vyřadily z kádru fotbalové Opavy několik hráčů. Ke středečnímu ligovému zápasu v Liberci tým odjel, těsně před výkopem se ale dozvěděl o karanténních opatřeních od krajské hygienické stanice. Navzdory tomu se zápas odehrál, ve čtvrtek už ale Ligová fotbalová asociace oznámila, že následující dvě utkání Slezanů se Spartou a Bohemians se odkládají.

Liberec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání fotbalové ligy mezi Libercem a Opavou

Utkání fotbalové ligy mezi Libercem a Opavou | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: ČTK

„Zprávu o tom, že jsou na nás přijata určitá karanténní opatření, jsme se dozvěděli asi necelých dvacet minut před začátkem utkání. S touhle informací jsme šli za technickým delegátem a snažili jsme se kontaktovat řídící orgán soutěže, konkrétně pana Bártu. Nepodařilo se nám mu dovolat,“ řekl Radiožurnálu mluvčí opavského klubu Janek Šimek.

Liberec si poradil s oslabenou Opavou, Brno pod novým trenérem udolalo Slovácko

Číst článek

Samotný zápas i tak byl v ohrožení. Nakonec ho sudí Karel Hrubeš zahájil ve stanoveném čase, tedy ve 14 hodin.

„Řešilo se, jestli bude v pořádku vůbec začít hrát. Komunikace nějaká proběhla, ale odnikud nepřišla informace, že nemůžeme hrát,“ dodal Šimek. Opavští podle asistenta trenéra Radoslava Kováče měli při středečním utkání v Liberci kvůli covidu-19 mimo hru až 14 hráčů.

Radiožurnál se už od středečního večera snažil na ministerstvu zdravotnictví zjistit, zda Opava neporušila vládní nařízení. Mluvčí rezortu Barbora Peterová na tuto konkrétní otázku do této doby neodpověděla.

„Všichni hráči opavského klubu, kteří nastoupili, prošli negativně testy PCR. Takže je vysoce pravděpodobné, že k žádnému nakažení nemohlo dojít,“ řekl už ve středu mluvčí Ligové fotbalové asociace Štěpán Hanuš. Podle jeho slov Opava nepožádala oficiálně vedení soutěže o odložení duelu.

Po dalším vyjádření hygienické stanice už musela LFA ve čtvrtek další zápasy odložit. Slezané, kteří jsou v ligové tabulce na posledním 18. místě, si tak už v tomto roce nezahrají. Zápasy se Spartou a na hřišti Bohemians zatím byly odloženy na neurčito a náhradní termín dosud nemají.

ppe, top, mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme