Byla to taková divočina, pěkný zápas, pochvaloval si po vítězné odvetě boleslavský trenér Weber

Začátek kvalifikace Evropské ligy fotbalisté Mladé Boleslavi zvládli. Před týdnem sice doma s Ordabasy Šymkent remizovali, odvetu 2. předkola ale v Kazachstánu vyhráli 3:2 a postupují. Jejich dalším soupeřem bude rumunský celek FCSB. Kvůli komplikacím při návratu mají Středočeši odložené nedělní utkání s Teplicemi.

Tento článek je více než rok starý.

Šymkent Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odvetné utkání druhého předkola Evropské ligy mezi Šymkentem Ordabasy a Mladou Boleslaví

Odvetné utkání druhého předkola Evropské ligy mezi Šymkentem Ordabasy a Mladou Boleslaví | Foto: Jiří Koros | Zdroj: PR/FK Mladá Boleslav

„Aspoň mně se to utkání zdálo zajímavé. Vynikající atmosféra, spoustu šancí, byla to taková divočina, pěkný zápas,“ řekl v rozhovoru pro Českou televizi trenér Jozef Weber.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mladoboleslavští fotbalisté si v Kazachstánu museli poradit s nepříjemným soupeřem i se složitým cestováním. Více v reportáži Mirka Vasiće

Na mladoboleslavském kouči byla vidět spokojenost. Středočeský tým si v odvetě neustále držel náskok a domácí celý zápas jen dotahovali.

Středočechům se povedl už úplný začátek zápasu. Kapitán Marek Matějovský se po povedené kombinaci dostal ke střele a v osmé minutě trefil horní roh branky.

„Hodně slýchám, že jiné než hezké góly neumím. Jsem za to rád, brzký gól nás navíc uklidnil a pak jsme byli poměrně dominantní na balónu,“ popisoval pro Českou televizi zkušený záložník, který byl důležitým mužem ofenzivy Mladé Boleslavi. Stejně jako další góloví střelci z utkání v Šymkentu – Nikolaj Komličenko, jenž proměnil penaltu, a jeho parťák z útoku Muris Mešanović.

Nebyli jsme klidní v zakončení, litoval po nečekaném vyřazení jablonecký trenér Rada

Číst článek

Středočeský tým si poradil se všemi nástrahami odvety – soupeřem, teplým počasím i složitým letem, který se nečekaně prodloužil kvůli shánění povolení pro vstup do vzdušného prostoru Kazachstánu.

„Je pravda, že fotbal hraju nějakou dobu, ale takové cestování jsem ještě nezažil. Ale vypořádali jsme se s tím skvěle. Soupeř byl šikovný, věděli jsme to, ale věřili jsme ve své síly,“ dodal Matějovský.

„Teď v letadle musíme tým naladit, abychom se vyrovnali v neděli s utkáním v Teplicích, to je náš hlavní úkol,“ řekl trenér Weber. To ještě netušil, že i zpáteční cesta bude komplikovanější. Letadlo s fotbalisty Mladé Boleslavi se sice vzneslo, po několika minutách ale kvůli technickým problémům s navigací zase zamířilo zpátky na letiště a tým zůstal v Kazachstánu neplánovaně ještě přes noc.

Nedělní ligové utkání s Teplicemi bylo nakonec po dohodě obou klubů odloženo.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme