Liberec v dohrávce osmifinále domácího poháru rozstřílel Olomouc 4:1, hattrickem se blýskl Van Buren

Fotbalisté Liberce v dohrávce osmifinále domácího poháru MOL Cupu porazili Olomouc hladce 4:1 a stali se předposledním čtvrtfinalistou. Hattrickem se blýskl nejlepší střelec Slovanu v podzimní části ligové sezony nizozemský útočník Mick van Buren.

Liberec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mick van Buren

Mick van Buren | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Oba týmy se potkaly v poháru po dvou letech, předloni v semifinále zvítězil Liberec v Olomouci 2:1. Souboj devátého týmu ligové tabulky po podzimní části se čtvrtým nabídl až nečekaně ofenzivní hru, pět branek padlo ve vzájemném duelu poprvé od března 2012.

Sparta trestala chyby domácího Baníku a je ve čtvrtfinále Mol Cupu, postupují i Bohemians

Číst článek

Hanáci v lize s Olomoucí čtyřikrát za sebou neprohráli, ale tentokrát měl od úvodu navrch soupeř. K vedení částečně pomohl Slovanu gólman Trefil, který v 11. minutě propustil nepříliš umístěnou střelu do středu branky pod břevno od Višinského.

Hned za dvě minuty navíc Severočeši zvýšili, poté co kombinaci zblízka zakončil Van Buren. Olomoučtí přidali a ve 38. minutě snížili. Po centru od Navrátila se prosadil hlavou k tyči nabíhající stoper Beneš.

Po změně stran už ale znovu kralovali domácí. V 63. minutě rozhodčí Nehasil k velké nevoli Hanáků nařídil po pádu Červa ve vápně penaltu pro Slovan a Van Buren nezaváhal. Za dalších pět minut třicetiletý Nizozemec v úniku jemně dloubl míč přes Trefila a navázal na srpnový hattrick z ligové soutěže, v níž má po podzimu na kontě devět gólů.

Už v minulém týdnu si postup do jarního čtvrtfinále zajistili obhájci trofeje ze Slovácka, finalista z předchozí sezony Sparta, Slavia a další pražský tým Bohemians 1905, Brno a druholigový Vyškov. Zápas mezi Českými Budějovicemi a Hradcem Králové byl kvůli sněžení odložen a odehraje se až v novém roce. Přesný termín dosud nebyl určen.

MOL Cup netradičně uzavřel podzim na domácí scéně. Ligová soutěž před zimní pauzou skončila už v polovině listopadu kvůli mistrovství světa v Kataru, kam česká reprezentace nepostoupila.

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 4:1 (2:1)
Branky: 13., 63. z pen. a 68. Van Buren, 11. Višinský - 38. Beneš. Rozhodčí: Nehasil - Slavíček, Ratajová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme