Osmnáctiletý Mbappé se má stát nejdražším fotbalistou světa. Real nabízí 180 milionů eur

Francouzský útočník Kylian Mbappé je nejžádanějším hráčem letošního roku. Real Madrid po fotbalistovi Monaka touží podle španělských médií natolik, že je ochoten zaplatit 180 milionů eur (4,683 miliardy korun). Pokud se přestup uskuteční, stane se teenager nejdražším hráčem historie.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kylian Mbappé

Kylian Mbappé | Zdroj: Reuters

S informací přišel španělský sportovní deník Marca. Podle jeho zdrojů se má částka za přestup Kyliana Mbappého vyšplhat na 180 milionů eur, v přepočtu 4 miliardy a 683 milionů korun. Zdroje španělského deníku se liší pouze v tom, jakou část ze sumy zabere částka za přestup a jakou bonusy.

Pokud se Mpabbého přesun do Realu Madrid uskuteční, stane se teenager nejdražším hráčem historie. Aktuální rekord stanovil vloni Manchester United, když anglický klub kupoval z Juventusu Francouze Paula Pogbu, zaplatil 105 milionů.

18letý Kylian Mbappé má v Monaku kontrakt ještě na dva roky, svými výkony ale přilákal pozornost nejbohatších velkoklubů. Ve 40 ligových zápasech dal 16 gólů, dalších šest tref nasbíral v devíti zápasech Champions League a dostal se i do francouzské reprezentace.

O útočníka se proto zajímali v Arsenalu, Manchesteru či Paris St. Germain, nabídka Realu ale měla přesvědčit i majitele Monaka, miliardáře Dmitrije Rybolobleva. Podle návrhu smlouvy si má mladý útočník přijít na 7 milionů eur za sezonu.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme