Ostrava, nebo Mladá Boleslav? Ve fotbalové lize se rozhodne o posledním účastníkovi evropských pohárů

Většina týmů ve fotbalové lize už má po sezoně, některé ale ten nejdůležitější zápas letošního ročníku teprve čeká. To platí pro hráče Ostravy a Mladé Boleslavi, kteří se v sobotu utkají v kvalifikačním duelu o Evropskou ligu. Výhodu domácího prostředí budou mít díky lepšímu umístění v základní části fotbalisté Baníku.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Mladé Boleslavi Nikolaj Komličenko

Útočník Mladé Boleslavi Nikolaj Komličenko | Foto: Ondřej Bičiště / MAFRA | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Pro Baník je to důležitý zápas. Budeme v sobě muset najít poslední zbytek sil a vypustit z hlavy, že se pak jede na dovolenou, protože se hraje o hodně a určitě všichni v kabině se chceme poprat o evropské poháry,“ řekl Radiožurnálu Jiří Fleišman.

Přehrát

00:00 / 00:00

O posledním účastníkovi evropských pohárů rozhodne jediný zápas. Více si poslechněte v reportáži Lukáše Michalíka

Ostravský kapitán věří, že Baník se na klíčové utkání sezony nachystá co nejlépe. První šanci zajistit si po devíti letech účast v evropských pohárech Ostravané nevyužili, ve finále domácího poháru totiž prohráli s pražskou Slavií.

„Bylo zklamání po poháru se Slavií. V hráčích to bylo, ještě to doznívalo. Věřím, že pohár je už vyhozený z hlavy pryč,“ věří trenér Baníku Bohumil Páník, že jeho svěřenci se po neúspěchu ve finále poháru už naplno koncentrují na souboj s Mladou Boleslaví.

⭐ V jediném zápase se rozhodne o tom, který tým si vybojuje právo startu v předkole @UEFA Europa League 👊 Jak to vidíte vy?

10:01 – 01. 06. 2019

13

Oproti předešlým zápasům v nadstavbové skupině o účast v Evropské lize tentokrát o úspěchu či neúspěchu obou klubů rozhodne jen jedno utkání. I pro to mladoboleslavský záložník Tomáš Přikryl očekává spíše opatrnější průběh zápasu.

Jedna sezona a dost. V Liberci končí z rodinných důvodů trenér Hornyák

Číst článek

„Opatrnost tam asi trošku bude, hlavně ze začátku zápasu. Jde o vstupenku do Evropy, ale samozřejmě zase záleží na vývoji zápasu. Může padnout rychlý gól a zápas se může otevřít. Jde to těžko odhadovat, jak to může probíhat,“ řekl šestadvacetiletý ofenzivní fotbalista v rozhovoru pro klubovou televizi.

Baník má s průměrem přes 10 tisíc fanoušků na domácí zápas třetí nejvyšší návštěvnost v lize. Důstojná divácká kulisa se tak dá očekávat i na sobotním duelu. „Myslím si, že bouřlivá atmosféra pomůže zápasu a že i tím se trošku zvýší kvalita. Nemyslím si, že by to pro nás měl být nějaký problém,“ dodal záložník Mladé Boleslavi Tomáš Přikryl.

Kvalifikační utkání o Evropskou ligu mezi fotbalisty Ostravy a Mladé Boleslavi začne na stadionu ve Vítkovicích v 15 hodin.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme