Panika v Turíně. Fanoušky Juventusu vyplašil výbuch pyrotechniky, při útěku se zranilo přes tisíc lidí

Při sledování finále Ligy mistrů se jednom z největších turínských náměstí zranily stovky fanoušků. V průběhu druhého poločasu si výbuch pyrotechniky spletli s bombou, následoval chaos a útěk v panice.

Turín (Aktualizováno: 13:00 4. 6. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zranění fanoušci na náměstí San Carlo.

Zranění fanoušci na náměstí San Carlo. | Zdroj: Reuters

Italská média informovala, že po rychlém útěku z náměstí San Carlo bylo s lehkým zraněním ošetřeno až 1400 lidí. Vážněji bylo zraněno sedm fandů Juventusu včetně čtyřletého chlapce, který byl pošlapán, má otřes mozku a několik zlomenin, hlásí TG 24.

Na jednom z největších turínských náměstí se shromáždily tisíce fanoušků před velkoplošnou obrazovkou, aby sledovaly finále Ligy mistrů mezi Juventusem a Realem Madrid, které se hrálo v Cardiffu.

ONLINE: Teroristické útoky v Londýně mají nejméně šest obětí. Tři atentátníky policie zastřelila

Číst článek

Během druhého poločasu zápasu, který italský tým prohrál 1:4, zazněl náměstím výbuch pyrotechniky. Návštěvníci si dělobuch zřejmě spletli s bombou a začali s křikem utíkat z centra náměstí. V nastalé tlačenici vznikla panika, vylíčil situaci očitý svědek agentury Reuters.

Po několika minutách zbyly na náměstí stovky zutých bot a zapomenutých tašek. Navrátivší se fandové zoufale hledali své přátele a příbuzné. Policie zřídila na místě informační místo, aby pomohla lidem najít své blízké.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme