Reprezentační útočník Schick odchází z AS Řím. Do konce sezony bude hostovat v Lipsku

Reprezentační fotbalový útočník Patrik Schick bude hostovat v bundesligovém Lipsku, kam zamířil z římského AS. Třetí tým uplynulého ročníku německé ligy zaplatí italskému celku 3,5 milionu eur (asi 91 milionů korun), součástí dohody je i opce na přestup.

Lipsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Patrik Schick

Útočník Patrik Schick | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Jsme nadšení, že jsme v poslední den přestupového okna získali další útočnou posilu. Chtěli jsme posílit útok z hlediska kvality a i kvantity, abychom měli vepředu ještě víc možností,“ uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Lipska Markus Krösche.

Šilhavý o Schickově situaci v klubu: Do srazu by měl mít jasno. Na kvalifikaci o Euro bude připraven

Číst článek

Pro vedoucí tým bundesligy se jedná o sedmou letní posilu. Český reprezentant přichází jako reakce na hostování jiného útočníka Jeana-Kévina Augustina, který zamířil do Monaka.

„Jsem velmi šťastný, že jsem se mohl stát součástí tohoto skvělého mladého týmu. Těším se na novou výzvu,“ řekl Schick, který bude hrát s číslem 21. Jak uvedl AS Řím na svém webu, v případě postupu Lipska do Ligy mistrů pro sezonu 2020/21 může německý celek uplatnit opci na přestup ve výši 29 milionů eur.

Třiadvacetiletý odchovanec pražské Sparty strávil poslední dva roky v AS Řím, který ho koupil ze Sampdorie Janov za 38 milionů eur (téměř miliardu korun) jako nejdražší posilu v historii klubu. Přes bosenského kanonýra Edina Džeka se ale natrvalo do základní sestavy neprosadil.

V Serii A dohromady vstřelil 16 branek v 78 duelech. V Lipsku si může Schick zahrát i Ligu mistrů, v níž v dosavadní kariéře zaznamenal jeden přesný zásah v devíti zápasech. V reprezentaci má na kontě 18 reprezentačních startů a osm gólů.

Po Schickově příchodu bude v německé bundeslize působit osm Čechů. Za Augsburg nastupují Tomáš Koubek, Jan Morávek a Marek Suchý, v Brémách působí Theodor Gebre Selassie a Jan Pavlenka, v Hoffenheimu Pavel Kadeřábek a za Herthu Berlín hraje Vladimír Darida.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme