Fotbalovou reprezentaci čeká baráž bez Schicka. Zraněného útočníka nahradil v nominaci Jurečka

Z nominace české fotbalové reprezentace na čtvrteční semifinále play-off o mistrovství světa proti domácímu Švédsku podle očekávání vypadl klíčový útočník Patrik Schick, který nestihl doléčit zranění. Ze zdravotních důvodů se omluvil také brankář Jiří Pavlenka. Dodatečnou pozvánku dostali nováčci, útočník Václav Jurečka ze Slovácka a sparťanský gólman Milan Heča.

Praha (Aktualizováno: 13:33 21. 3. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick

Patrik Schick | Zdroj: Reuters

Schick po zranění ještě nenastoupil za Leverkusen a v klubu se teprve bude vracet do plného tréninku.

Podle reprezentačního trenéra Jaroslava Šilhavého není vyloučeno, že by se k národnímu týmu připojil v případě postupu přes Švédsko na finále play-off o účast na šampionátu v Kataru proti Polsku. To by český celek odehrál příští úterý rovněž na soupeřově půdě. Poláci prošli do finále bez boje poté, co bylo kvůli invazi na Ukrajinu vyloučeno Rusko.

Beckham předal svůj instagramový účet ukrajinské lékařce. Umožnil jí informovat o situaci v zemi

Číst článek

„Věřili jsme, že Patrik bude k dispozici. Před týdnem začal trénovat, ale do plného tréninku s týmem se nakonec zapojí až teď. Je to pro nás velká ztráta. Ale jsme domluveni, že bychom se v případě postupu do finále spojili a řekli si, jaký je Patrikův stav před zápasem v Polsku. Existuje tak možnost, že by se připojil v průběhu srazu,“ uvedl Šilhavý.

Kvůli zranění bude scházet i brankář Pavlenka. Gólman druholigových německých Brém přišel ze zdravotních důvodů i o letní mistrovství Evropy, kde reprezentace došla až do čtvrtfinále, a jeho návrat do národního týmu se odkládá. Naopak v nominaci zůstal útočník Tomáš Pekhart. Dvaatřicetiletý hráč v sobotním utkání polské ligy za Legii Varšava střídal už v prvním poločase, ale jeho zranění není vážné.

Místo Schicka dostal dodatečně premiérovou pozvánku Jurečka. Sedmadvacetiletý útočník Slovácka prožívá nejlepší sezonu v kariéře a s 12 góly v ligovém ročníku mu patří druhé místo v tabulce kanonýrů. Poprvé byl do reprezentačního áčka povolán také gólman Heča, který jenž v pondělí slaví 31. narozeniny a odchytal poslední dva zápasy za Spartu.

Zranění donutila kouče Jaroslava Šilhavého k těmto změnám 🤕

12:32 – 21. 03. 2022

6 136

Kuchtova cesta

Reprezentace se v pondělí kolem poledne sešla v Praze. V Česku už je útočník Lokomotivu Moskva Jan Kuchta, jenž už v neděli přicestoval oklikou, neboť kvůli invazi na Ukrajinu platí zákazu letů z Ruska do zemí Evropské unie. Bývalý slávistický kanonýr se ale vzhledem ke svatbě připojí k mužstvu až v úterý.

U fotbalistů Bohemians končí trenér Klusáček. Nahradí ho dosavadní asistent Veselý

Číst článek

Honza měl svatbu naplánovanou dlouho dopředu ještě v době, kdy ani nebyl v reprezentaci. V neděli absolvoval program, který čeká ostatní hráče. Od úterního rána bude naplno k dispozici reprezentaci. Věříme, že bude na tomto srazu i díky svatbě v takové psychické pohodě, že nám pomůže v boji o postup na mistrovství světa, uvedl manažer reprezentace Libor Sionko.

Později se kvůli dopravě připojí k týmu obránce Jakub Brabec z Arisu Soluň. Reprezentanti v pondělí odpoledne na Strahově absolvují úvodní trénink, někteří hráči budou mít individuální regenerační program. Mužstvo také čeká první videopříprava. V úterý odpoledne se už národní tým přesune k utkání ve Švédsku, které se bude hrát v Solně poblíž Stockholmu.

Schick a Pavlenka rozšířili už tak velmi rozsáhlou marodku. Kvůli zdravotním problémům scházejí také Vladimír Coufal, Ondřej Čelůstka, Tomáš Kalas, Jan Bořil, Petr Ševčík, Matěj Vydra či brankář Aleš Mandous. Po dlouhých zraněních se teprve postupně vracejí David Hovorka, Ondřej Kúdela, Filip Novák, Lukáš Provod nebo Václav Černý. Pavel Kadeřábek nedávno ukončil reprezentační kariéru a gólman Ondřej Kolář se z osobních důvodů z národního celku omluvil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme