Patrik Schick: Juventus je splněný sen. Když testy dopadnou dobře, připojím se k němu

Asi nejprobíranějšími českými fotbalisty jsou v posledních měsících Patrik Schick a Václav Černý. Nadějný útočník je podle všeho blízko velkého přestupu, už během mistrovství absolvoval zdravotní testy v Juventusu, zatímco jeho kolega Amsterdamu nezářil.

Tento článek je více než rok starý.

Tychy/Polsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick v souboji s Dánskem

Patrik Schick v souboji s Dánskem | Zdroj: ČTK

V poslední sezoně toho Patrik Schick stihl opravdu hodně a nakonec zanechal gólovou stopu i na šampionátu jednadvacítek v Polsku. Protože ale český tým v Tychách nebude bojovat o medaile, je nejspíš v případě Schicka vyvrcholením tohoto ročníku očekávaný přestup do Juventusu.

„Lvíčata" nestačila na Dány. Na evropském šampionátu končí po základní skupině

Číst článek

Po zápase s Dánskem se k celé situaci poprvé vyjádřil, i když jen stručně. „Teď se akorát čeká na výsledky," připomněl Patrik Schick čtvrteční lékařskou prohlídku v Turíně. „Ještě tam nejsem. Uvidíme, jak to dopadne. Když budou výsledky dobré, tak se asi budu hlásit v Juventusu," připustil nakonec, že by měl skutečně naskočit do přípravy finalisty Ligy mistrů.

Jeho kariérní veleskok je udivující, odrazil se k němu relativně nedávno ve vršovickém Ďolíčku.

„Je to trošku zvláštní, že po roce v Bohemce a roce v Sampdorii přišel takovýhle zájem i z ostatních velkých klubů. Asi jsem s tím úplně nepočítal, ale je to vysvědčení celé práce, kterou jsem do toho odmalička dával. Je to splněný sen, chtěl bych to zkusit a nikdy nevíte, co se stane," říká Patrik Schick, zřejmě už brzy nový útočník Juventusu Turín.

Václav Černý nezážil

Když sudí naposledy zapískal a ukončil zápas s Dánskem, Václav Černý padl na trávník, a pak se dlouho nezvedal. Před novináři mu příliš do řeči nebylo. „Těžko se mi mluví, ale nechali jsme tam všechno. Asi je to jednoduché říct, ale je to tak, ale nezvládli jsme to. Pak to na tebe padne, a když jdeš k fanouškům, vidíš to ještě víc," vyprávěl.

Jenže fanoušci v Tychách jako by viděli jen stín jindy tolik vychvalovaného a na české poměry prý snad až zázračného záložníka. V Polsku měl dokázat, jak velkou chybu dělají v Amsterdamu, kde přestal nastupovat, ale když teď sám hodnotí své výkony na šampionátu, není to úplně veselá rekapitulace.

Přehrát

00:00 / 00:00

Václav Černý měl patřit mezi největší české hvězdy na šampionátu

„První zápas byl špatný, ve druhém zápase jsem nenastoupil a ve třetím jsem udělal, co jsem mohl, ale i tak to bylo málo. Byly tam momentky, které jsem měl vyřešit líp, to si uvědomuju už teď," říkal po zápase.

Absenci ve vyřazovacích bojích ale nejde svádět na jednoho, navíc teprve devatenáctiletého fotbalistu. I proto trenér Vítězslav Lavička výkony konkrétních hráčů nijak nekomentoval.

„Je těžké dělat hodnocení pár minut po zápase, cele Euro si chci ještě rozebrat, v žádném případě nechci střílet od boku a kritizovat. Teď, stejně jako celý tým, zažívám zklamání," říká hlavní kouč, který by podle svých slov i přes zklamání z brzkého konce rád u reprezentační ´jednadvacítky´ dál pokračoval.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme