Schick zůstane v Leverkusenu další dva roky, český útočník s německým klubem prodloužil smlouvu

Fotbalový reprezentant Patrik Schick prodloužil o další dva roky smlouvu s bundesligovým Leverkusenem. Třetí tým německé ligy si pojistil šestadvacetiletého českého kanonýra do léta 2027. Bayer o dohodě informoval na klubovém webu.

Leverkusen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick

Patrik Schick | Zdroj: Reuters

„Patrik Schick měl fantastickou sezonu a ukázal, že na pozici středního útočníka patří mezi absolutní špičku. Na světě je jen pár hrotových útočníků jeho formátu. Prodloužení smlouvy s takovým hráčem ukazuje ambice celého klubu,“ uvedl sportovní ředitel Bayeru Simon Rolfes.

Útočník Hložek míří za Schickem do Leverkusenu. Sparta má na přestupu vydělat půl miliardy korun

Číst článek

Schick přišel do Leverkusenu v září 2020 z AS Řím, předtím hostoval v Lipsku. V Bundeslize má na kontě 43 branek v 78 utkáních, jasně nejvydařenější ze tří sezon v Německu byla ta uplynulá.

V ní bývalý hráč Sampdorie Janov, Sparty nebo Bohemians 1905 nastřílel v 27 zápasech 24 gólů a za suverénním Robertem Lewandowským z Bayernu obsadil druhou příčku v tabulce střelců.

„Cítím se tady dobře, ale hlavně náš tým má slibnou budoucnost. Postup do Ligy mistrů je dobrý první krok. Tenhle tým ale může dosáhnout i na další úspěchy, z toho důvodu jsem i prodloužil smlouvu,“ řekl Schick, který se na začátku týdne podrobil operaci třísel. Český útočník v krátkém videu na sociálních sítích pozdravil fanoušky a ujistil, že zákrok proběhl v pořádku.

Schick ale podle plánu vynechá červnovou Ligu národů. Druhý nejlepší střelec loňského Eura tak zatím nerozšíří svoji reprezentační bilanci 33 zápasů a 17 gólů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme