Lipsko nechce pustit Schicka na zápasy proti Kosovu a Bulharsku. Klubu vadí, že je zraněný

Vedení fotbalistů Lipska nechce kvůli zranění uvolnit českého reprezentanta Patrika Schicka na závěrečné kvalifikační duely o postup na mistrovství Evropy 2020 proti Kosovu a Bulharsku. Podle magazínu Kicker jedná sportovní ředitel klubu Markus Krösche s Fotbalovou asociací ČR.

Tento článek je více než rok starý.

Lipsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český útočník Patrik Schick dává gól z penalty Černé Hoře

Český útočník Patrik Schick dává gól z penalty Černé Hoře | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Zdraví má přednost. Schick není v pořádku, takže není důvod k jeho nominaci,“ řekl Krösche. Mluvčí národního týmu Petr Šedivý pro ČTK pouze uvedl, že v nominaci se neobjeví nikdo, kdo by nebyl zdravotně připraven.

Kvůli rasismu fanoušků se kvalifikační zápas mezi Bulharskem a Českem odehraje zcela bez diváků

Číst článek

Třiadvacetiletý Schick zamířil do Lipska zkraje září na hostování z AS Řím. Od začátku bundesligového angažmá se ale potýká se zraněním kotníku a za německý klub zatím nastoupil pouze na 27 minut v ligovém duelu proti Leverkusenu.

Podle trenéra Lipska Juliana Nagelsmanna si Schick obnovil zranění v říjnovém přípravném duelu proti Severnímu Irsku. Nagelsmann tvrdil, že podle dohody s vedením českého týmu neměl Schick do utkání vůbec zasáhnout.

Manažer národního mužstva Libor Sionko ale následně uvedl, že k žádné dohodě ohledně Schickova zápasového vytížení nedošlo.

Česká reprezentace se s Kosovem utká 14. listopadu v Plzni a o tři dny později zakončí kvalifikaci v Bulharsku. Nominaci na oba duely oznámí kouč Jaroslav Šilhavý v úterý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme