Lipsko Schickovi svědčí, míní experti. Ujfaluši si umí českého útočníka představit i na Ostrovech

Opora fotbalové reprezentace Patrik Schick pořád neví, kde bude hrát v příští sezoně. Elitní český útočník hostuje z AS Řím v Lipsku, které by vytáhlého střelce rádo získalo natrvalo. Německý klub se ale s italskou stranou na podmínkách přestupu zatím nedomluvil.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Patrik Schick

Útočník Patrik Schick | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Sázka na odchod do Německa se odchovanci pražské Sparty vyplatila. V uplynulém ročníku bundesligy nastoupil Schick do 22 zápasů, ve kterých nastřílel deset gólů. Ambicióznímu Lipsku pomohl v domácí soutěži ke třetímu místu a v srpnu si s ním zahraje čtvrtfinále Ligy mistrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalový útočník Patrik Schick bude v nejbližší době řešit svou budoucnost. Více v příspěvku Lukáše Michalíka

„Patrik Schick dorůstá do hráče evropského formátu, takových fotbalistů ve světě moc nemáme. Věřím, že jeho působení v Lipsku bude pokračovat, protože mu to tam svědčí,“ doufá historicky nejlepší střelec české reprezentace Jan Koller.

Lipsko mohlo Schicka vykoupit za v přepočtu bezmála 800 miliónů korun, takovou částku si ale i kvůli koronavirové krizi nemohlo dovolit zaplatit a s vedením AS Řím se tak snaží vyjednat nižší přestupovou sumu. Situaci kolem šikovného leváka pozorně sleduje také trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý.

Souček znovu uchvátil Anglii a vystřílel si angažmá. West Ham může sestoupit už jen teoreticky

Číst článek

„Když jsme se spolu bavili, tak říkal, že se tam cítí dobře. Jsou tam mladí kluci, kteří si nehrají na velké hvězdy, a cítil jsem z něho, že je tam spokojený,“ řekl Radiožurnálu.

Saský klub ale rozhodně není jediným zájemcem o Schickovy služby. Podle italské stanice Sky Sport by někdejší hráč Sampdorie Janov mohl posílit AC Milán. Deník Gazzetta dello Sport zase nedávno informoval, že o českém útočníkovi uvažují také celky z Anglie, konkrétně Tottenham, Everton nebo Newcastle.

„To je typ útočníka, který se prosadí všude. Je vysoký, ale rychlý, pohyblivý a hlavně gólový. I kdyby měl přestoupit do Newcastlu, tak by nebyl problém, protože dokáže snést i rány a je dostatečně soubojový,“ myslí si někdejší reprezentační kapitán Tomáš Ujfaluši.

V srpnovém čtvrtfinále Ligy mistrů čeká Schicka s Lipskem španělské Atlético Madrid. Jestli bude mít čtyřiadvacetiletý střelec do té doby o budoucnosti jasno, zatím zůstává nejisté.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme