‚Je hezké být v takové společnosti.‘ Schick nastřílel za reprezentaci 17 gólů a blíží se k legendám

Čeští fotbalisté ve skupině kvalifikace mistrovství světa udrželi naději na druhé místo, které zaručuje účast v baráži o postup na šampionát. Na stadionu v ruské Kazani porazili Bělorusko 2:0. Vítězství národního týmu řídil útočník Patrik Schick, který dal první gól sám a na druhý přihrál.

Kazaň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český útočník Patrik Schick dává gól z penalty Černé Hoře

Český útočník Patrik Schick dává gól z penalty Černé Hoře | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

V pátečním utkání s Walesem se sice gólově neprosadil, v souboji proti Bělorusku ale Patrik Schick ukázal, že v posledních týdnech se mu gólově daří.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká útočník Patrik Schick na to, že se mu v reprezentaci střelecky daří

V Kazani dal už svou sedmnáctou branku v reprezentačním áčku a v historické tabulce střelců se dotáhl na Antonína Panenku s Tomášem Skuhravým.

„Je to samozřejmě hezké být v takové společnosti. Řekl bych, že jsem se tam přiblížil relativně rychle a chci v tom samozřejmě pokračovat. V repre mi to celkem pálí, a tak věřím, že těch gólů přidám mnohem víc,“ řekl na tiskové konferenci spokojený Schick, kterému zbývá jeden gól do elitní patnáctky českých a československých kanonýrů.

Pětadvacetiletý útočník Leverkusenu se před utkáním s Walesem připojil k národnímu týmu po dvouzápasovém disciplinárním trestu za vyloučení v Cardiffu a znovu potvrdil, jak je pro tým důležitý.

„Je to mladý kluk, na Euru byl s Ronaldem nejlepší střelec. Jeho jméno pořád stoupá a skloňuje ho víc klubů a v každém případě je to skvělý útočník a má veliký talent,“ chválí klíčového útočníka reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý.

Ve druhém poločasu utkání v Kazani Schick ukázal, že kromě instinktu kanonýra má také velmi dobrý smysl pro kombinaci.

V 65. minutě si navedl míč z levé strany do středu a místo zakončení připravil gólovou pozici pro Adama Hložka.

„Já si to rád takhle navádím na střed na levačku a vytvořil se tam prostor pro Hložana a ten to hezky trefil,“ popisoval svou gólovou asistenci.

Čeští fotbalisté v tabulce kvalifikační skupiny E zůstávají na druhém místě – o skóre před Walesem, který vyhrál v Estonsku 1:0. Ostrované ale mají jeden zápas k dobru.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme