Záložník Paul Pogba se vrací do Juventusu. ‚Stará dáma‘ ho získala zadarmo z Manchesteru United

Francouzský záložník Paul Pogba se po šesti letech vrátil do Juventusu. Fotbalový mistr světa z roku 2018 do turínského klubu přišel jako volný hráč a podepsal s ním smlouvu do konce června 2026.

Turín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paul Pogba

Paul Pogba | Zdroj: Twitter

Pogba se do Itálie vrátil poté, co v roce 2016 odešel do Manchesteru United za tehdy rekordní částku 105 milionů eur. S anglickým celkem však získal jen dvě trofeje za Evropskou ligu a Anglický pohár v roce 2017.

Pogba celkem za United odehrál 233 soutěžních zápasů, vstřelil 39 gólů a přidal 51 asistencí. V klubu už navíc v letech 2009 až 2011 působil v mládežnické akademii, podíval se i do prvního týmu, ale poté odešel do Juventusu.

Během čtyř let v Turíně prožil Pogba úspěšnější období než v United. Čtyřikrát ovládl italskou ligu a dvakrát domácí pohár. Ve 177 soutěžních utkáních za „Starou dámu“ zaznamenal 34 branek a 40 asistencí.

Juventus je zatím na přestupovém trhu aktivní. V neděli už oznámil příchod Ángela di Maríi, kterému vypršela smlouva z PSG.

S Turínem se naopak rozloučil dlouholetý kapitán Giorgio Chiellini, který zamířil do MLS, kde se upsal Los Angeles FC. Jistý je i odchod Paula Dybaly.

lis, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme