Pavel Hapal: Zápas mezi Německem a Itálií byla velká ostuda fotbalu

Český trenér slovenské reprezentace do 21 let Pavel Hapal si po vypadnutí z mistrovství Evropy nebral servítky. Zápas mezi Německem a Itálií, který italští hráči vyhráli 1:0 a tím poslali Slováky domů, označil za velkou ostudu fotbalu. Systém turnaje je nyní nastaven tak, že postupují jenom vítězové tří skupin a nejlepší tým z druhého místa všech skupin. Nešťastné řešení to připadá i trenéru české reprezentace Vítězslavu Lavičkovi.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Hapal (ilustrační fotografie)

Pavel Hapal (ilustrační fotografie) | Zdroj: ČTK

„To, co předvedli Němci a Taliáni, byla jedna velká ostuda fotbalu na takovém šampionátu. Jestli je fair play, že hraji na to, abych prohrál 1:0 tak to k fotbalu nepatří, ne? Někdo by s tím měl něco dělat. I když se to týká, řekněme, takové velké země jako je Německo," řekl na tiskové konferenci po konci na EURO "21" český trenér slovenské reprezentace Pavel Hapal.

Český kouč naráží na poslední zápas skupiny C mezi Itálií a Německem, kde nakonec tým z Apeninského poloostrova vyhrál 1:0. Oba celky si díky tomu zajistily postup do semifinále.

„Byl docela dost ostrý. Italové museli, měli větší motivaci. Dát to do této roviny až na nějaký dopis od Fica. Já si myslím, že si to rozmyslí, až se z toho vyspí," říká k duelu bývalý fotbalista Ladislav Vízek.

Naráží na reakci premiéra Slovenska Roberta Fica, který zaslal prezidentovi Evropské fotbalové asociace protestní dopis. V něm píše, že zápas vyvolává značné pochybnosti o far-play.

Fraška v podání Itálie a Německa, stěžuje si slovenský premiér. Volá k prošetření zápasu Eura

Číst článek

Ani trenér německé reprezentace Stefan Kuntz nepopírá, že i jeho tým věděl, jaký výsledek mu k postupu stačí. „Vnější okolnosti hrály roli. Věděli jsme, čeho musíme dosáhnout. To pro nás bylo nezvyklé," uvedl kouč.

Taktizování ale Němci berou za normální. Vše totiž mohlo změnit souběžně hrané utkání Česka s Dánskem.

Reakce, jaké vzbudil nový systém Eura, ukazují, že je asi příliš komplikovaný. Dochází v něm dokonce i na počítání žlutých a červených karet.

„Já už jsem před turnajem říkal, že mi přijde trochu kruté a nešťastné tohle schéma. Je to věc UEFA. Ona má technickou komisi, která to velmi dobře vyhodnotí. Možná to další EURO už se bude hrát v jiném modelu," nepozdává se systém trenérovi mládežnické reprezentace Vítězslavu Lavičkovi.

Na současném turnaji je nyní na programu klasické play-off. Hrát se bude v úterý a oproti sobě stanou týmy Anglie s Německem a Španělska s Itálií.

Petr Havlíček, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme