Pavel Kadeřábek prožil v Hoffenheimu povedenou sezonu, ve hře je i jeho přestup do italských velkoklubů

Fotbalista Pavel Kadeřábek patří k malému počtu hráčů, kteří se po přestupu z české ligy dokázali přispůsobit vysokému tempu německé Bundesligy. Bývalý obránce Sparty hraje už třetím rokem v Hoffenheimu a obzvlášť v letošní sezoně se mu dařilo.

Tento článek je více než rok starý.

Hoffenheim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Kadeřábek

Pavel Kadeřábek | Foto: Michael Probst | Zdroj: AP/ČTK

Pavel Kadeřábek zakončil letošní sezonu stylově, šestadvacetiletý obránce dal totiž poslední gól Hoffenheimu v tomto bundesligovém ročníku.

Celkem se v sezoně prosadil dvakrát, přidal tři asistence, pravidelně nastupoval v základní sestavě a i díky němu skončil Hoffenheim třetí v německé lize. To mu zaručuje v příští sezoně účast v základní skupině Ligy mistrů.

„V klubu panuje obrovská euforie jak mezi hráči, tak mezi trenérským týmem a všemi spolupracovníky a fanoušky. Všichni si to chceme do posledního kousku užít,“ vyprávěl pro agenturu Sport Invest šestadvacetiletý fotbalista.

Ten má sice v Hoffenheimu smlouvu až do roku 2021, ale je možné, že by mohl odejít jinam. Po úspěšné sezoně (z individuálního hlediska) je totiž Kadeřábek zajímavým objektem na přestupovém poli.

Podle serveru soccernews.com má o jeho služby zájem italský Inter Milán. Anglický deník The Sun zase píše o Juventusu a anglickém Leicesteru. Pavel Kadeřábek zatím o své budoucnosti jasno nemá - ale to, že se o něj kluby zajímají, samozřejmě vnímá

„Nevnímat, jak se o tom zájmu mluví, to prostě nejde. Říkal jsem, že dohraju sezónu v Hoffenheimu a budu se soustředit jenom na to, abychom udělali dobrý výsledek, což se povedlo. Pak nastává dovolená a uvidíme, co přijde. Nevylučuju ani variantu, že zůstanu v Hoffenheimu, ani variantu, že odejde do nějakého jiného klubu,“ říká Kadeřábek.

Hodiny dotikaly. Hamburk poprvé ve své historii sestoupil, Kadeřábkův Hoffenheim skončil třetí

Číst článek

Pokud by český hráč v Hoffenheimu zůstal, zahrál by si v příštím ročníku základní skupinu v Lize mistrů. Do ní by asi zasáhl i v případě přestupu do italských velkoklubů, ale přece jen v německém týmu by pro něj účast v nejprestižnější fotbalové soutěži měla větší cenu. Právě proto, že si ji letos se spoluhráči vybojoval.

„Liga mistrů a Hoffenheim to zní úplně skvěle. Minulý rok jsme k tomu měli blízko, i když v předkole jsme chytli Liverpool, což byl strašně těžký soupeř, letošní finalista. Dokázali jsme, že ten minulý rok nebyl náhoda,“ dodává Pavel Kadeřábek.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme