Kontakt Královce s Berbrem bereme vážně, vzkazuje šéf českého fotbalu. Sudí si do konce roku nezapíská

Fotbalový rozhodčí Pavel Královec si už letos v domácí nejvyšší ligové soutěži nezapíská. Důvodem je informace o jeho kontaktu s Romanem Berbrem před letošním finále MOL Cupu. Vzkázal to předseda Fotbalové asociace České republiky Martin Malík v nahrávce pro média.

Praha (Aktualizováno: 15:40 9. 12. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Královec

Pavel Královec | Zdroj: Reuters

Berbr je po říjnovém zatčení ve vazbě kvůli podezření z ovlivňování výsledků zápasů druhé a třetí fotbalové ligy a sázkových podvodů.

S Královcem podle policejních odposlechů mluvil krátce poté, co se sešel se sportovním manažerem Sparty Josefem Krulou.

‚Ze zbytku udělej suchej záchod.‘ Berbr volal před finále poháru sudímu Královcovi, odhalily odposlechy

Číst článek

Z odposlechů se zdá, že Berbr rozhodčímu předával určité instrukce, jakým způsobem má zápas pískat. Pražané, kteří ve finále poháru zvítězili 2:1, v prohlášení odmítli možné ovlivňování delegace sudích.

„Fotbalová asociace v tuto chvíli nemá žádné oficiální informace ze strany orgánů činných v trestním řízení. Stejně jako ostatní čerpáme pouze z dostupných mediálních informací. Přesto však celou věc bereme vážně,“ uvedl Malík v nahrávce pro média od Fotbalové asociace.

„Osoby, které jsou pověřeny výkonem činnosti komise rozhodčích u profesionálních soutěží, zareagovaly tak, že stáhly nominace Pavla Královce až do konce letošního roku. My se samozřejmě pokusíme v celé věci získat další oficiální informace, a jakmile je budeme mít k dispozici, tak se k řešení věci vrátíme,“ doplnil.

Královec byl po zápase Liberce se Spartou kritizován za to, že v prvním poločase za nerozhodného stavu nevyloučil hostujícího Martina Frýdka, ale za šlápnutí na Tomáše Malinského mu dal pouze žlutou kartu. Za to se rozhodčí později omluvil.

Královcova reakce

Během středy Královec přiznal, že s Berbrem mluvil. Z rozhovoru však prý necítil, že by po něm bývalý místopředseda FAČR chtěl, aby ve finále pískal ve prospěch Sparty.

„Chtěl (Berbr), abych pozdravoval pana Krulu a abych si v tom zápase nedělal žádné problémy. Abych pískal, co vidím. On to říkal tou svou hantýrkou,“ uvedl Královec v rozhovoru pro server iSport.cz.

„Lidé vidí cokoli. Já to na hrací ploše ani neviděl a po zhlédnutí monitoru jsem se rozhodl pro žlutou. Na červenou mi to nepřišlo. Nechtěl jsem zásadně ovlivnit utkání,“ doplnil třiačtyřicetiletý arbitr k diskutovanému faulu Frýdka.

„Znáte lidi, jak jsem oblíbený. V ničem se člověk nezavděčí, každý si najde něco, proč za to pak může sudí. Stejně se to na ně vždy hodí,“ prohlásil Královec.

V úterý řídil v Londýně zápas Ligy mistrů mezi Chelsea a Krasnodarem (1:1). V české nejvyšší soutěži má Královec na kontě 267 utkání jako hlavní sudí.

Berbr je po říjnovém zatčení ve vazbě kvůli podezření z ovlivňování výsledků zápasů druhé a třetí fotbalové ligy a sázkových podvodů.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme