Juventus částečně uspěl s odvoláním. Trest pro Nedvěda neplatí, klubu se dočasně vrací 15 bodů

Nejvyšší sportovní soud při Italském olympijském výboru částečně vyhověl odvolání fotbalového Juventusu a zrušil osmiměsíční zákaz činnosti pro bývalého viceprezidenta turínského klubu Pavla Nedvěda za falšování přestupového účetnictví. Tribunál také Juventusu dočasně vrátil 15 bodů, takže se „Stará dáma“ v italské lize posunula ze sedmého na třetí místo. Rozhodne ale až odvolací soud italského svazu.

Turín (Aktualizováno: 20:25 20. 4. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd v roce 2022

Pavel Nedvěd na snímku z roku 2022. | Zdroj: Profimedia

Odvolání jiných funkcionářů ale byla zamítnuta, takže nadále platí původní dvouletý distanc pro předsedu Andreu Agnelliho a výkonného ředitele Maurizia Arrivabeneho. Zůstává i trest pro bývalého sportovního ředitele Fabia Paraticiho, současný funkcionář londýnského Tottenhamu nesmí ve fotbale působit dva a půl roku.

Viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd slaví padesátku, jako hráč získal Zlatý míč i stříbro z ME

Číst článek

Současný funkcionář londýnského Tottenhamu podle původního verdiktu nesmí ve fotbale působit dva a půl roku.

Vedle někdejšího kapitána české reprezentace Nedvěda byli očištěni i další bývalí členové správní rady Juventusu Paolo Galimberti, Assia Grazzioliová-Venierová, Caitlin Mary Hughesová, Daniela Marilungová a Francesco Roncaglio.

Vedení Juventusu bylo na konci ledna potrestáno za to, že v letech 2018 až 2020 si z přestupů fotbalistů bralo protiprávní provize a investorům vykazovalo falešné zisky. Stejnému obvinění čelil turínský klub už minulý rok, kdy však byl zproštěn viny. Loni v listopadu skončila kompletní správní rada včetně Agnelliho a Nedvěda.

Svěřenci trenéra Massimiliana Allegriho po přičtení 15 bodů v tabulce aktuálně ztrácejí 16 bodů na vedoucí Neapol dva body na druhé Lazio Řím. Do konce ročníku Serie A zbývá osm kol.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme