Nedvěd si může oddychnout, soud všechny aktéry v kauze údajného falšování účetnictví zprostil obžaloby

Viceprezidenta fotbalového Juventusu Pavla Nedvěda i všechny další aktéry v kauze údajného falšování účetnictví zprostil soud obžaloby. Verdikt se týká celkem 59 osob a jedenácti klubů. Informovala o tom Italská fotbalová federace.

Turín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Nedvěd

Pavel Nedvěd | Zdroj: Reuters

Podle vyšetřovatelů Juventus, Neapol, Janov, Empoli, Parma a další kluby uměle navyšovaly přestupové částky za hráče a vylepšovaly si tím účetnictví kvůli kapitálovým ziskům.

Zákaz činnosti pro Nedvěda. Za falšování účetnictví navrhla italská prokuratura tresty pro Juventus

Číst článek

Soud se ale dnes ztotožnil s argumentem zástupců klubů, podle kterých federace není kompetentní ke stanovování hodnoty hráčů. Tím podle Gazzetty dello Sport celou kauzu smetl ze stolu. Žalobce se ještě může proti rozhodnutí odvolat.

„Národní federální soud zprostil obžaloby všechny společnosti, manažery a zástupce klubů, kteří podle federálního žalobce ve finančních zprávách zaúčtovali nadhodnocené částky za práva na služby hráčů. Důvody budou zveřejněny v příštích dnech,“ uvedla Italská fotbalová federace v prohlášení, které citovala agentura Reuters.

Navrhované tresty

Pro Nedvěda požadovala prokuratura zákaz činnosti na osm měsíců. Nejtvrdší tresty hrozily šéfům Juventusu Andreovi Agnellimu (rok) a Neapole Aureliu De Laurentiisovi (11 měsíců) a bývalému sportovnímu řediteli turínského klubu Fabiu Paraticimu, který nyní působí v Tottenhamu. Pro kluby prokuratura žádala vysoké pokuty.

Bývalý kapitán české reprezentace a držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy z roku 2003 Nedvěd hrál za Juventus v letech 2001 až 2009. Po skončení kariéry se v klubu posunul do managementu, viceprezidentem je od roku 2015.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme