Pavel Nedvěd v I. B třídě. Držitel Zlatého míče si zahraje za rodnou Skalnou

Fotbalista Pavel Nedvěd si po devíti letech zahraje mistrovský zápas. Samozřejmě ne za Juventus, ve kterém dělá viceprezidenta klubu - ani za Lazio, Spartu nebo Duklu, kde také působil. Bývalý kapitán české reprezentace a držitel Zlatého míče v sobotu odpoledne nastoupí za rodnou Skalnou.

Skalná Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Nedvěd

Pavel Nedvěd | Foto: Fotobanka Profimedia

Z Juventusu byl Pavel Nedvěd zvyklý na atmosféru mnohatisícových návštěv, teď ve Skalné bude atmosféra přeci jen skromnější, ale na poměry I.B třídy pořád nevídaná. K hřišti se totiž vejdou až dva a půl tisíce lidí.

„Myslím si, že vyprodáno nebude. Část vstupenek je předprodej a samozřejmě se část vstupenek bude prodávat na místě,“ říká Radiožurnálu sekretář klubu Václav Slepička.

Nejvíc gólů v reprezentaci i brankářské zákroky v Bundeslize. Jan Koller slaví 45. narozeniny

Číst článek

Nedvěd návrat do Skalné plánoval dlouho, ale kvůli pracovní vytíženosti v Juventusu stihne zápas až teď. Přestup si přitom vyřídil už loni na podzim, kdy také popsal svou motivaci.

„Člověk se vrátí domů, kde začínal, a je tam zase zaregistrovaný. Můžu si zase zahrát s mladým, vlastně i s mým kámošem, se kterým jsem hrál už jako malý kluk, a s jeho synem. Byla by to taková hezká tečka,“ vysvětloval Nedvěd.

Skalná byla Nedvědovým prvním klubem, než se přes Cheb, Plzeň, Duklu a Spartu dostal až do Itálie. Kariéru ukončil na jaře 2009. To už byl vicemistrem Evropy, vítězem Poháru vítězů pohárů nebo dvojnásobným italským i českým šampionem. A také držitelem Zlatého míče za rok 2003, který vyhrál jako druhý Čech v historii.

„Je to mimořádná historická událost pro nás pro všechny ve Skalné i v okolí. Je to pro nás prostě něco mimořádného,“ popisuje Václav Slepička, jak si Nedvědova návratu v celém okolí považují.

Nedvěd by měl nastoupit i se svým synem, který už za Skalnou dvakrát hrál, a dokonce dal gól. Jejich soupeřem bude béčko Královského Poříčí.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme