Sparta nemůže mít jiné cíle, než hrát evropské poháry, říká před začátkem sezony trenér Vrba

Jako první začali v Česku přípravu na novou profesionální fotbalovou sezónu, a jako první ji také rozehrají. Hráče Sparty čeká už v úterý úvodní zápas v kvalifikaci Ligy mistrů - tedy evropského poháru, na který na Letné už několik let marně čekají.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Vrba

Pavel Vrba | Zdroj: Reuters

Jeden z vrcholů sezóny čeká na fotbalisty Sparty hned na jejím začátku. Mezi cíle, jako je ligový titul, totiž patří i postup do evropských pohárů - nejlépe do prestižní Ligy mistrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jaké cíle si před nadcházející sezonou dal trenér Sparty Praha Pavel Vrba

„To je soutěž, která je mimořádná a já bych byl hrozně rád, kdybych ji tady na podzim zažil,“ vyprávěl trenér Pavel Vrba ke konci minulé sezóny, kdy se rozhodovalo, jestli Sparta bude mít šanci bojovat o Ligu mistrů, kterou naposledy hrála na podzim roku 2005.

Jenže k další účasti v prestižní soutěži musí ještě překonat tři soupeře, v „záloze“ je ještě Evropská liga.

„Naším jednoznačným cílem pro tuto sezonu je Evropa. Nechci ale říkat, jestli Liga mistrů nebo Evropská liga, nechci být konkrétní, to ukáže čas a zápasy. Nicméně základní skupina v Evropě, ideálně s postupem, to je něco, co musíme zvládnout v letošní sezoně,“ prohlásil odhodlaně generální ředitel fotbalové Sparty František Čupr.

První ostrý test

A podobně mluví i trenér Pavel Vrba, který k týmu nastoupil zhruba před půl rokem v průběhu minulé sezóny, a teď si mohl v přípravě formovat Spartu podle sebe.

„Určitě jsme v těch posledních zápasech nehráli úplně bez chyb. Ukázalo nám to určitě v defenzivě určité mezery, které musíme trochu vylepšit, ale navazovalo to na to, co jsme chtěli,“ komentuje hru Sparty sedmapadesátiletý trenér.

„Byla tvrdá, trénovali jsme hodně, odehráli jsme dost zápasů a v zápasech byly síly rozložené. Věřím, že tím, jak se to teď blíží, tak únava už odpadává a že je dost času na to, ten fyzický stav vyladit a být nachystaný na první ostré utkání,“ dodal k přípravě záložník Bořek Dočkal před úterním zápasem 2. předkola Ligy mistrů na hřišti Rapidu Vídeň.

„Doufám, že ten vrchol přijde na začátku sezony, kdy nás čekají nejdůležitější zápasy a doufám, že hráči prodají vše, co absolvovali, a tím nemyslím jen přípravu. Sparta nemůže mít jiné cíle, než to, aby hrála evropské poháry.“ Uzavřel Vrba, který už Ligu mistrů zažil při své úspěšné éře v Plzni.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme