Pavlenka i Koubek se tlačí do reprezentační branky, ale pochvalám v nových působištích nerozumí

V zahraničí jsou příliš krátce na to, aby bez problémů komunikovali s okolím, svými fotbalovými schopnostmi už ale brankáři Tomáš Koubek a Jiří Pavlenka oslnili veřejnost. I proto není vyloučené, že se jeden z nich dostane do branky národního týmu v závěru kvalifikace o světový šampionát.

Tento článek je více než rok starý.

Baku Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Tomáš Koubek

Brankář Tomáš Koubek | Zdroj: ČTK

S dalšími a dalšími úspěšnými zákroky se výrazně lepší i výslovnost jmen českých gólmanů v podání zahraničních komentátorů. V Německu se mluvilo o tom, že v Pavlenkovi mají Brémy po letech konečně kvalitního brankáře, jeho reprezentačního kolegu Koubka z Rennes ve Francii zase okamžitě zařadili do sestavy kola.

Před dvěma měsíci nechtěný, teď reprezentant. Kadlec: Ukázal jsem, že mi situace není lhostejná

Číst článek

„Popravdě to tolik nečtu, protože tomu stejně nerozumím,“ usmívá se pro Radiožurnál Jiří Pavlenka a jazyková bariéra drží při zemi i Tomáše Koubka: „Mimo zápas si s nimi moc nepokecám, protože angličtina tam moc populární není, ale věřím, že časem si budu povídat i ve francouzštině.“

Teď jsou oba ještě mnohem dál od domova, nápisům kolem sebe tady u Kaspického moře už vůbec nerozumí, ale jsou tu v české partě a poprvé také s docela velkou šancí postavit v soutěžním zápase do branky národního týmu.

„Je pravděpodobné, že i na místě gólmana dáme šanci někomu z těch dvou, kteří doposud v kvalifikaci nechytali,“ přiznává trenér Karel Jarolím.

Ne že by měl reprezentační kouč při skládání nominace stovky možností a musel přebírat a následně odmítat hráče z předních evropských soutěží, ale je pravda, že právě na brankářském postu se teď rozrůstá konkurence a časy, kdy byla pozice reprezentační jedničky pro náhradníky nedosažitelná, jsou zřejmě pryč.

„Pro všechny je dobré, že máme tři brankáře, kteří jsou v kvalitních ligách. Tomáš Vaclík má spoustu zkušeností z Champions League, my s Jirkou získáváme zkušenosti z německé a francouzské ligy. Kvalita zápasů se dá srovnat s Ligou mistrů, jde o to hrát každý týden co nejtěžší zápas,“ vysvětluje Tomáš Koubek.

Těžko říct, do jaké kategorie zařadit zítřejší duel s Ázerbájdžánem, vůbec poprvé v kvalifikaci by ale mohlo dojít na změnu mezi třemi tyčemi.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme