Čech svou chybou přispěl k prohře Arsenalu. Čekání na 200. nulu se tak protáhlo na sedm zápasů

Fotbalisté Arsenalu nečekaně prohráli ve 25. kole anglické ligy 1:3 na hřišti poslední Swansea. Pod porážku se podepsal i brankář Petr Čech, jenž chyboval při druhém gólu domácích. Arsenal zůstal šestý, ale jeho odstup od Liverpoolu, který drží čtvrtou příčku zajišťující Ligu mistrů, se zvýšil již na osm bodů. „Reds" v úterý vyhráli hladce 3:0 na hřišti Huddersfieldu.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech v zápase Arsenalu se Swansea

Petr Čech v zápase Arsenalu se Swansea | Zdroj: Reuters

Čech mohl vzhledem k postavení Swansea na dně tabulky doufat, že konečně vychytá 200. nulu v Premier League, o kterou se snaží už více než měsíc. Ve Walesu místo toho prodloužil čekání na jubileum už na sedm zápasů a navíc musel skousnout porážku.

Ani během Vánoc si od fotbalu moc neodpočine. 'Program je nabitý', říká Petr Čech

Číst článek

Utkání přitom začali lépe hosté, které poslal do vedení ve 33. minutě po krásném centru Mesuta Özila španělský obránce Nacho Monreal. Už minutu nato ale bylo vyrovnáno, když právě Özil ztratil při rozehrávce míč a rozhozenou obranu Arsenalu včetně Čecha překonal Sam Clucas.

Po hodině hry si bývalá česká reprezentační jednička vybrala slabou chvilku. Při odkopu po přihrávce Shkodrana Mustafiho trefil Čech špatně míč, který lehce získal domácí Jordan Ayew a poslal domácí do vedení. Výhru Swansea zpečetil druhým gólem v zápase střelou zblízka čtyři minuty před koncem Clucas a dostal svůj tým poprvé od listopadu mimo sestupové pásmo.

Porážkou tak skončil debut pro Henrika Mchitarjana, jenž nastoupil za Arsenal poprvé od příchodu z Manchesteru United. Zřejmě poslední čtvrthodinu za „Kanonýry" odehrál francouzský útočník Olivier Giroud, který by měl udělat místo avizované posile Pierre-Emericku Aubameyangovi z Dortmundu.

Liverpool si pojistil čtvrté místo v tabulce proti Huddersfieldu a bodově se dotáhl na třetí Chelsea. První gól utkání vstřelil ve 26. minutě německý reprezentant Emre Can, jenž navíc v 78. minutě vybojoval pokutový kop, který proměnil Mohamed Salah. Mezitím se ještě v nastavení prvního poločasu trefil Roberto Firmino.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme