‚Když budu chytat dobře, mám šanci si místo udržet.‘ Petr Čech začal sezonu jako brankářská jednička

Fotbalisté Arsenalu sice v prvním ligovém kole nové sezony doma prohráli s Manchesterem City 0:2, brankář Petr Čech ale po utkání mohl být alespoň částečně spokojený. Do aktuálního soutěžního ročníku totiž znovu vstoupil jako klubová jednička, i když mu v létě přibyla velká konkurence.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn, Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech po zápase proti Manchesteru City

Petr Čech po zápase proti Manchesteru City | Zdroj: Reuters

Hodně se napsalo i namluvilo o tom, s jakým brankářem Arsenal vstoupí do nové sezony a jestli Čech vůbec bude v klubu pokračovat. Minulou sezonu sice dokončil jako týmová jednička, vedení Londýňanů ale v létě za více než 600 milionů korun přivedlo z Leverkusenu Němce Bernda Lena.

VIDEO: Petr Čech málem začal letošní ročník Premier League vlasním gólem

Číst článek

Trenér Unai Emery nakonec v prvním soutěžním utkání dal přednost českému gólmanovi, a i když Čech dvakrát inkasoval, španělský kouč ho po zápase chválil.

„Měl povedenou přípravu a taky proti Manchesteru chytal velmi dobře. Leno u nás začíná. Pracuje velmi tvrdě a v přípravě taky předváděl dobré výkony, ale na svou šanci si musí počkat,“ říkal po utkání španělský kouč Unai Emery.

Petr Čech je na konkurenční boj zvyklý, místo si musel vybojovat jako mladík ve Spartě a později i v Rennes a Chelsea. Současná situace pro něj tedy neznamená nic zásadně nového. Jak napsal na svých oficiálních webových stránkách.

„Bojuji o místo jedničky celý život a naštěstí se mi znovu podařilo začínat. Bernd je borec, vážně skvělý brankář, ale já jsem dostal přednost. Stáli jsme na stejné startovní čáře a já dokázal, že můžu chytat. Když budu dál chytat dobře, mám šanci si místo udržet,“ věří český gólman.

Další ligový duel čeká jeho tým v sobotu a pro Petra Čecha půjde o hodně prestižní souboj. Arsenal se totiž v londýnském derby představí na Stamford Bridge proti Chelsea, za kterou odchytal jedenáct sezón.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme