‚Na tréninku vypadal lépe než současní gólmani.‘ Bývalý Čechův parťák tvrdí, že nejde jen o pojistku

Minulý týden překvapila nejen fotbalové fanoušky v Anglii zpráva, že bývalý gólman Petr Čech byl dopsán na soupisku Chelsea pro letošní ročník Premier League. Podle vyjádření českého brankáře se mělo jednat spíše o pojistku, kdyby v případě nouze byla potřeba zaskočit. Podle Čechova bývalého týmového kolegy Marka Schwarzera by ale mohlo jít o víc než jen o záskok.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech

Petr Čech | Zdroj: Reuters

Důvodem zapsání Čecha na soupisku je pandemie koronaviru. „Sami jsme viděli, že týmy musely dávat pozitivní hráče do izolace. Samozřejmě v současnosti máme brankářů dost, ale člověk nikdy neví. Tím, že bylo místo na soupisce a já jsem coby nouzová varianta připraven, tak jsme se tak rozhodli. Každopádně doufáme, že to nebude potřeba,“ řekl Čech v minulém týdnu pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje.

Čech může zase chytat, Chelsea ho dopsala na soupisku pro Premier League. Důvodem je pandemie

Číst článek

„Předpokládám, že pokud jste Petr Čech a byl jste jedním z nejlepších gólmanů na světě a podle mě tím nejlepším v Premier League, tak by se to vždy mělo brát vážně, že ho zaregistrovali,“ vyprávěl Schwarzer přes videohovor pro Optus Sport.

Osmačtyřicetiletý Schwarzer se s Čechem v dresu Chelsea potkal v letech 2013 až 2015 a podle jeho názoru je o deset let mladší český brankář stále ve výborné formě. Před sezonou dokonce lepší než současní brankáři londýnského celku Kepa Arrizabalaga a Willy Caballero.

„Z toho, co jsem měl možnost vidět, tak byl lepší než nynější gólmani v brance Chelsea. Ale to bylo předtím, než do klubu přišel Edouard Mendy,“ prohlásil Australan, který si v Anglii zachytal také v dresu Fulhamu, Middlesbrough a Leicesteru City.

Zranění jsou pryč

Jeden z nejlepších gólmanů české historie, který si v Anglii díky 100 zápasů s čistým kontem vysloužil přezdívku „Mr. Zero“, se po aktivní fotbalové ale dokázal plnohodnotně připravit třeba i na hokejový zápas.

Petr Čech zvládl debut ve třetí anglické hokejové lize, vychytal nájezdy a stal se hráčem zápasu

Číst článek

„Na tréninku mu to šlo dobře a vypadal opravdu lépe než současní gólmani. Prozradil mi, že kdyby věděl, že mu pauza tak pomůže, dal by si jen půlroční pauzu a nekončil by kariéru,“ vyprávěl Schwarzer.

Čech ukončil kariéru v dresu konkurenčního Arsenalu a u Chelsea začal pracovat jako poradce sportovního úseku. Stále prý ale věří, že je v dostatečné formě, aby zvládl chytat v Premier League.

„Vím, že teď odkopává míč ještě dál než na konci své kariéry. Ta zranění, co měl, ty problémy s kotníkem a lýtkem, mu v tom dříve bránila,“ dodal Schwarzer.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme