Čech se nemohl dostat do ‚zápasového módu‘, ale postupně získal jistotu. S trvalým návratem nepočítá

Kdyby prožil takový zápas před dvěma třemi lety, asi by to od anglických médií pořádně schytal. Petr Čech obdržel při svém návratu do fotbalové brány rychlé dva góly, přičemž ani při jednom neměl úplně čisté svědomí. „Prvních dvacet minut bylo zvláštních, vůbec jsem nebyl v ‚zápasovém módu‘,“ přiznal legendární gólman. Postupně ale nabral jistotu a nakonec přispěl k velkému obratu a výhře rezervního týmu Chelsea 3:2 nad Tottenhamem.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech

Petr Čech | Foto: Ed Sykes | Zdroj: Reuters

„Po 565 dnech od zápasu, o kterém jsem předpokládal, že bude poslední, jsem dostal příležitost vrátit se na fotbalové trávníky,“ uvedl Čech na svém instagramu.

Brzy inkasovaný gól i klidnění emocí. Čech zažil v rezervě Chelsea vítězný návrat do branky

Číst článek

Velký návrat ale nezačal zrovna šťastně. Už ve druhé minutě poslal Čech při snaze o konstruktivní rozehrávku míč na roh. „Fotbal se trochu změnil,“ podotkl v žertu komentátor Chelsea TV a připomněl současný trend, že i po gólmanech se chce stále větší zapojení do hry nohama. Po následném signálu z rohového kopu otevřel skóre Jubril Okedina.

O čtvrt hodiny později přiletěl do vápna Blues fantastický centr přímo na hlavu nehlídaného Dana Scarletta. Čech na setinu vteřiny zaváhal a k prudkému míči už se dostat nemohl – 0:2.

„Prvních dvacet minut bylo zvláštních, vůbec jsem nebyl v ‚zápasovém módu‘, který jsem jsem znal z doby, kdy jsem hrával pravidelně. Postupně jsem se do toho ale dostal a byl to znovu skvělý pocit,“ uvedl brankář, který vyhrál s londýnským klubem Ligu mistrů, Evropskou ligu a čtyřikrát Premier League.

Chelsea se první půlí protrápila, jenže čeští fotbaloví fanoušci dobře věděli, že ani zdaleka není po zápase. Už v nedělním utkání Jablonec – Plzeň sklapla takzvaná Csaplárova past, a historie se opakovala i na stadionu Kingsmeadow.

Čech získal na jistotě, spolehlivě sbíral centry a zakládal rychlé protiútoky. Osmatřicetiletý brankář navíc prodal své zkušenosti a klid i během hromadné potyčky, po které zamířili do sprch Danny Drinkwater a Alfie Devine.

Blues rozjeli po pauze stíhací jízdu a třemi góly utkání otočili. Rekordman v počtu startů v českém reprezentačním dresu si tak odnášel po závěrečném hvizdu na památku vítězný míč.

„Tohle přesně jsem potřeboval, kdyby náhodou nastala nouze a musel bych nastoupit v Premier League. Zaskočil jsem podle dohody, když to bylo potřeba. Ale žádný návrat v plánu do budoucna není,“ potvrdil Čech v nahrávce pro agenturu Sport Invest, že počítá s návratem ke své současné práci poradce sportovního a technického úseku Chelsea.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme