Čechova mise v Chelsea končí. Bývalý brankář se po změně majitele klubu rozhodl odejít

Petr Čech končí v roli poradce sportovního a technického úseku v londýnském fotbalovém klubu Chelsea. Vedení anglického celku na svém webu informovalo, že bývalý brankář ukončí své působení v klubu k 30. červnu letošního roku.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 11:36 27. 6. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čech byl do pozice poradce sportovního a technického úseku dosazen v roce 2019 a na starosti měl především spolupráci mezi mužskými týmy a akademiemi klubu.

Nejvyšší částka za sportovní klub v historii. Ruský oligarcha Abramovič po 19 letech prodal Chelsea

Číst článek

„Byla to pro mě obrovská čest vykonávat v posledních třech letech v Chelsea takovou roli. S příchodem nového majitele do klubu ale cítím, že je ten správný čas, abych odešel. Těší mě, že klub je nyní s novým vedením ve skvělé pozici, a jsem přesvědčen, že se mu bude dařit na hřišti i mimo něj,“ uvedl bývalý reprezentační brankář v oficiálním prohlášení na klubovém webu.

Nový majitel londýnského velkoklubu Todd Boehly Čechovu práci ocenil: „Petr je důležitým členem rodiny Chelsea. Rozumíme jeho rozhodnutí odejít a děkujeme mu za jeho přínos jako poradce, za jeho závazky vůči klubu i naší komunitě. Přejeme mu jen to nejlepší.“

Kariéra Petra Čecha

Čtyřicetiletý Čech se do managementu Chelsea, kde během 11 let získal 13 trofejí včetně čtyř anglických titulů a triumfů v Lize mistrů a Evropské lize, přesunul krátce po ukončení profesionální kariéry v konkurenčním londýnském celku Arsenalu.

Sankce i nový majitel

Chelsea vlastnil od roku 2003 ruský podnikatel Roman Abramovič. Ten byl po únorovém ruském vojenském útoku na Ukrajinu zařazen v Británii na sankční seznam kvůli svým vazbám na prezidenta Vladimira Putina.

Po výzvách, aby se vzdal kontroly nad klubem, svěřil pětapadesátiletý oligarcha Chelsea správní radě klubové charitativní nadace. Klub poté fungoval na základě speciální vládní licence, jejíž platnost vypršela s koncem května.

Nejznámější oligarcha plný tajemství. Abramovič byl blízký Jelcinovi i Putinovi, proslul díky Chelsea

Číst článek

Boehlyho konsorcium odkoupilo Chelsea za 2,5 miliardy liber (téměř 72 miliard korun). Částka za prodej klubu půjde na Abramovičovo zmrazené konto v britské bance a poté bude převedena na dobročinné účely.

Boehlyho konsorcium se zavázalo také k tomu, že vedle samotné koupě investuje dalších 1,75 miliardy liber (51 miliard korun) do mužského a ženského týmu Chelsea a infrastruktury.

Před Čechem už Chelsea oznámila odchody ředitelky Mariny Granovské a předsedy Bruce Bucka, jenž se přesune do role poradce.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme