Fotbalové Teplice přišly o ředitele, Hynek po účasti na Bendově večírku na funkci rezignoval

Ředitel a člen představenstva fotbalových Teplic Petr Hynek rezignuje na své funkce poté, co navštívil narozeninovou oslavu podnikatele a bývalého vlivného politika ČSSD Petra Bendy. Hynek svou účast na akci v teplickém hotelu, která znamenala porušení vládních nařízení proti šíření koronaviru, označil za chybu.

Tento článek je více než rok starý.

Teplice (Aktualizováno: 13:56 28. 1. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Hynek

Petr Hynek | Zdroj: Profimedia

„K 31. lednu rezignuji na funkci člena představenstva i ředitele FK Teplice. Vnímám své pochybení a nechci svým činem poškodit mediální obraz klubu, proto jsem se takto rozhodl,“ uvedl na teplickém webu Hynek, jenž klub vedl od září 2014.

Proč policie vynechala při kontrolách hotel v centru Teplic? Prezidium a ředitelství to nechá prošetřit

Číst článek

Hynka k odstoupení vyzvali členové teplického fanklubu. Ti adresovali otevřený dopis předsedovi představenstva FK Teplice Pavlu Šedlbauerovi, který v úterý na klubovém webu odsoudil chování dalšího hosta Bendovy oslavy šéfa Národní sportovní agentury Milana Hniličky. Bývalý hokejový reprezentační brankář rezignoval na poslanecký mandát.

Podle fanklubu Hynkovo jednání ostře vybočuje z dlouhodobé snahy teplického klubu o očistu českého fotbalu a boj proti korupci.

„Bohužel tento kladný obraz byl nezodpovědným chováním pana Hynka silně pošpiněn. Věříme, že celou situaci důkladně zvážíte a vyvodíte z ní pro nás jediné možné východisko, kterým je okamžité odvolání pana Hynka z pozice ředitele klubu a člena představenstva,“ žádali fanoušci v dopise.

Zákazu navzdory. Na oslavě v Bendově hotelu byl i teplický zastupitel Kasal. Po zveřejnění rezignoval

Číst článek

Hynek svou účast na nelegální oslavě už dříve pro Deník vysvětlil tím, že Bendu zná minimálně 25 let a považoval za slušné mu zajít popřát k padesátinám. Také zmínil, že byl v hotelu Prince de Ligne jako soukromá osoba, a ne představitel klubu. Již tehdy Hynek nicméně uznal chybu.

Představenstvo Teplic bude od 1. února fungovat ve složení Šedlbauer, Libor Sehnal. „Představenstvo bude k dispozici managementu klubu, aby mohlo vše bez problémů dále fungovat. Další postup pak oznámíme v příštím týdnu,“ vysvětlil Šedlbauer.

Petr Hynek k 31. lednu rezignuje na své pozice v FK Teplice, více informací v přiloženém prohlášení, případně také na webu -> fkteplice.cz/clanek.asp?id=…
#skláři

11:30 – 28. 01. 2021

6 60

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme