Mlsna končí v komisi rozhodčích FAČR, nesouhlasí s jejím směřováním pod vedením Chovance

V komisi rozhodčích fotbalové asociace končí Petr Mlsna. Jak řekl Radiožurnálu, hlavním problém pro něj je směřování komise, kterou od loňského léta vede Jozef Chovanec. Fotbalová asociace Mlsnovo rozhodnutí respektuje, ale nechce jeho důvody k rezignaci nijak komentovat.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodčí udělující žlutou kartu, ilustrační foto

V komisi rozhodčích jde už o druhou změnu za posledního půl roku. V říjnu byl odvolán Roman Hrubeš, který měl na starosti projekt videorozhodčích. Ilustrační foto | Zdroj: Reuters

„Dnes jsem zaslal rezignační dopis předsedovi Ligové fotbalové asociace a řediteli ligy a rezignoval jsem na své členství v komisi rozhodčích,“ potvrdil v pondělí Mlsna Radiožurnálu.

Opilý sudí se vrací. ‚Je čistý. Rozhodčího jeho kvalit nemáme,‘ zastávají se Pilného funkcionáři

Číst článek

„Je to rozhodnutí po velmi zralé úvaze. Uvažoval jsem nad tím v podstatě v průběhu celé podzimní části. Ten základní důvod je etická rovina osob, které se vracejí zpátky do profesionálních soutěží,“ komentoval důvody svého konce.

Příkladem takového problémového návratu může být rozhodčí Marek Pilný. Toho sice FAČR doživotně vyloučila za to, že byl při ligovém utkání evidentně opilý, ale nyní se na ligové trávníky vrací zpátky.

„Myslím, že to fotbalu neprospívá, že ztrácí svojí důvěryhodnost. Nepomáhá to ani dobrému obrazu rozhodčích v očích odborné veřejnosti ani v očích široké fanouškovské obce,“ uvedl Mlsna.

Změny ve FAČR pokračují, po Řepkovi a Prokešovi končí i garant videorozhodčích Hrubeš

Číst článek

„Fotbalová asociace nechce komentovat důvody, kterých podle mediálních vyjádření vedly pana Mlsnu k rezignaci. Jde o jeho osobní rozhodnutí, které my respektujeme. I když takto před startem nového formátu jarní části ligové sezony nepovažujeme, co se týká načasování, zrovna za šťastné,“ řekl Radiožurnálu mluvčí FAČR Michal Jurman.

V komisi rozhodčích jde už o druhou změnu za posledního půl roku. V říjnu byl odvolán Roman Hrubeš, který měl na starosti projekt videorozhodčích.

Mlsna byl členem komise rozhodčích za Ligovou fotbalovou asociaci, která nyní za něj bude hledat náhradu, jak potvrdil i mluvčí LFA Štěpán Hanuš.

„Budeme zvažovat nejlepší možné řešení, které povede k nominaci nového člena komise rozhodčích. Současně také povedeme s fotbalovou asociací debatu o fungování komise směrem k profesionálním soutěžím,“ dodal Hanuš.

rok, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme