Plzeň si komplikuje cestu za titulem. Kolabuje především před vlastními fanoušky, na jaře má jen bod

Na podzim dravá a nebezpečná, na jaře krotká a skoro neškodná. Fotbalová Viktoria Plzeň prošla během několika posledních měsíců dramatickou proměnou. Těžko uvěřitelná je především domácí bilance. Ze třech prvoligových zápasů mají Západočeši jediný bod. Naposledy doma podlehli Mladé Boleslavi 1:2.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Vrba, trenér FC Viktoria Plzeň

Pavel Vrba, trenér FC Viktoria Plzeň | Foto: Marko Djurica | Zdroj: Reuters

Pískot ve Štuncových sadech? V Plzni kdysi něco nevídaného. Jenže fanoušci Viktorie se zkrátka nemají z čeho radovat. Poslední domácí ligovou výhru slavili na začátku prosince. „Pokud promrháme to, co jsme promrhali v prvním poločase, tak je s takovými soupeři těžké bodovat a je to naše chyba,“ myslí si trenér Západočechů Pavel Vrba.

Lukáš Pokorný o žertech v kabině fotbalové Slavie: Kdo to umí nejméně přijmout, ten je nejčastějším terčem

Číst článek

Chybí hráčům větší vůle, chuť vyhrát, prát se soupeři z dolní poloviny tabulky? Trenér Pavel Vrba neví… „To se musíte zeptat hráčů, já nevím. Já můžu říct, že první poločas byl od některých hráčů z mého pohledu špatný,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci Vrba.

Tři domácí zápasy bez výhry. Tohle se naposledy Viktoriánům v uvozovkách povedlo v dubnu 2010. I když tehdy to byly z pohledu Plzně alespoň tři remízy. Přitom ve venku hraje Plzeň podle Pavla Vrby o něco líp.

„Dovezli jsme body z Olomouce i ze Zlína. V tom problém nevidím, já vidím problém v domácích zápasech. Pokud budeme takhle hrát doma, tak na to budu muset nějakým způsobem reagovat,“ dodal trenér.

Plynou ze slov trenéra Pavla Vrby radikální změny v sestavě? Možná k nim dojde už ve středeční dohrávce v Ostravě. V neděli se Západočeši představí na hřišti Bohemians a za další týden dojde na očekávaný domácí souboj se Spartou. Je otázka, zda do té doby Plzeň najde svoji podzimní formu.

„Člověk přeci nezapomene hrát fotbal. Chceme si to vyřešit sami v kabině, vynášet to ven nemá smysl. Prioritou je, aby spory zůstaly v kabině a my mohli na hřišti ukázat, co umíme,“ tvrdí plzeňský obránce Tomáš Hájek.

Jan Markup Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme