Stav 0:4 vypadal hrůzostrašně, neskrýval kouč Bílek. Plzeň bude dotahovat možná i se dvěma útočníky

Do Walesu odjížděli fotbalisté Plzně na zdánlivě jednoduchou misi. Proti tamnímu outsiderovi, celku The New Saints, si měli vítězstvím připravit dobrou pozici do domácí odvety a přiblížit se postupu do 4. předkola Evropské konferenční ligy. Jenže Západočeši z Britských ostrovů odjíždějí hodně skleslí – mimořádně efektivní soupeř jim totiž na cestu přibalil porážku 2:4.

Tento článek je více než rok starý.

Cardiff Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňský brankář Aleš Hruška

Plzeňský brankář Aleš Hruška | Foto: Nick Potts | Zdroj: Reuters

Prázdné tribuny stadionu v Cardiffu byly kulisou pro mimořádně frustrující utkání, alespoň z pohledu Plzně. Domácí celek The New Saints je potrestal dvěma brankami z penalt, jednu přidal po rohovém kopu a jednu po rychlém protiútoku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Viktoria Plzeň bude mít v odvetě s velšským soupeřem co dotahovat. Více v příspěvku Františka Typovského

I proto platil ještě pět minut před koncem stav 0:4. A trenér Viktorie Michal Bílek přiznal, že mu na lavičce nebylo příjemně.

„Bylo to v době, kdy jsme měli obrovský tlak a soupeř se vůbec nedostával před naši branku. A když se tam dostal, tak skóroval. Stav 0:4 vypadal hrůzostrašně‚“ řekl Bílek.

Plzeňští fotbalisté díky gólům Jeana Davida Beauguela a Adriela Ba Louy v závěru snížili alespoň na konečných 2:4. Jejich šance na postup do 4. předkola Evropské konferenční ligy tak ještě žijí.

V domácí odvetě by ale museli vyhrát o dvě branky, aby si vynutili alespoň prodloužení. Záložník Pavel Bucha přesto věří, že se svými spoluhráči má na to, aby Velšany vyřadil.

I poslední český zástupce v evropských pohárech prohrál. Plzeň skórovala až na konci zápasu

Číst článek

„Žádnou herní převahu neměli, nevytvořili si žádné šance, jen trestali naše chyby. Pokud předvedeme důsledný výkon a budeme si dávat pozor v defenzivě, tak věřím, že to obrátíme,“ uvedl plzeňský záložník.

Na svém stadionu musí Viktoria splnit dva úkoly. Ubránit útočníka Declana McManuse, který sice ještě před pár lety hrál pouze ve třetí skotské lize, v úvodním utkání dvojzápasu ale zaznamenal hattrick. Druhou částí postupové mise je zasypání soupeře góly. K tomu by podle Bílka mohla pomoct i sestava s více útočníky.

„Když máme na hřišti oba útočníky, tak si vytváříme nebezpečné situace. Je to varianta,“ dodal trenér.

Fotbalisté Plzně budou v odvetě proti The New Saints odvracet konec v aktuální sezoně evropských pohárů. Zápas je na programu příští čtvrtek od 19.00.

František Typovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme