Plzeň postoupila do Evropské ligy. V Larnace udržela remízu 0:0

Fotbalisté Viktorie Plzeň postoupili do hlavní části Evropské ligy. V kyperské Larnace udrželi remízu 0:0, která jim v součtu s domácí výhrou 3:1 zajistila účast v prestižní soutěži. Hlavní hvězdou českých vicemistrů byl gólman Aleš Hruška.

Tento článek je více než rok starý.

Larnaka/Kypr (Aktualizováno: 19:55 24. 8. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Bakoš nastupuje na hrotu Viktorie Plzeň

Marek Bakoš nastupuje na hrotu Viktorie Plzeň | Zdroj: Reuters

Domácí se tlačí za gólem, který by dvojutkání zdramatizoval, Plzeň ale držel brankář Hruška. V prvním poločase musel zkušený gólman vytáhnout dva důležité zákroky. Po dvaceti minutách vytáhl hlavičku Mojsova, o chvíli později i střelu Floriana. 

Po 45 minutách tak platil v Larnace stav 0:0, který českému týmu vyhovoval, zajišťoval totiž postup do hlavní fáze Evropské ligy. 

Na hrotu útoku Plzně znovu nastupuje Marek Bakoš, v záloze zase místo Pilaře nastoupil Čermák. Hlavním hrdinou českých vicemistrů ale zůstával gólman Hruška a jeho branková konstrukce. 

V 58. minutě se zapotil po chybě Koláře. Florian na něj postupoval z úhlu sám a mířil mezi nohy, brankář ale "jesličky" nepřipustil. Největší šance měl kyperský tým deset minut před koncem. Hevel napřáhl z pětadvaceti metrů a jeho rána se zastavila až o tyč.

Remíza 0:0 v součtu s domácí výhrou 3:1 zajišťuje Plzni postup do skupinové fáze Evropské ligy, své soupeře se dozví během pátečního losu. Český fotbal bude mít v podzimní pohárové Evropě tři zástupce, vedle Viktorie ještě Slavii a Zlín. 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme