Plzeň začne boj o Ligu mistrů v Bukurešti. Rumunské týmy mají lepší hráče, uznává Vrba

Vyzrát v pohárové Evropě na rumunský fotbal je pro české celky obvykle neřešitelný problém. Večer můžou svěřenci trenéra Pavla Vrby rumunské prokletí částečně zlomit. To pokud zvládnou úvodní duel třetího předkola Ligy mistrů na hřišti FCSB, bývalé Steauy Bukurešť.

Bukurešť Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Viktoria Plzeň

Viktoria Plzeň | Zdroj: Reuters

„Jsou hrozně silní na balonu, hrají nakrátko a pak mají nepříjemné náběhy do vápna, tam jsou v pěti šesti hráčích. Musíme to zachytávat, zbytečně nenakopávat, držet míč a snažit se udělat něco dopředu,“ ví o hře FCSB záložník Viktorie Plzeň Roman Petržela.

Plzni se nepovedl závěr přípravy. Příští týden budeme stoprocentní, ujišťují viktoriáni

Číst článek

Kvalita, klid a sebevědomí - přesně tak lze shrnout všechny odpovědi plzeňských hráčů na rumunský klubový fotbal. Viktoriáni před třemi lety vypadli s Petrolulem Ploješť, v minulé sezoně s Astrou Giurgiu. Se Steauou má rok staré zkušenosti Sparta, které také vypadla.

„Rumunská mužstva jsou dynamicky a rychlostně dobře vybavená. Mají hráče, kteří jsou individuálně velice schopní, jsou lepší, než v českých mužstvech. My můžeme vylepšit organizaci hry, tam to můžeme nahradit,“ přemýšlí trenér Plzně Pavel Vrba.

„Ale je pravda, že rumunská mužstva se právě proti takovým soupeřům prosazují líp a pak, když narazí na silnější týmy, mají problémy,“ dodává staronový kouč Viktorie.

Jenže co platilo o rumunských celcích kdysi, nemusí platit věčně. „Rumunský fotbal šel v této sezoně s kvalitou dolů, není tak dobrý. Někdejší výsledky Steauy, Petrolulu nebo Astry jsou minulost, teď je to jiný příběh,“ upozorňuje rumunský rozhlasový novinář Róbert Šiška.

„Steaua má navíc nového kouče, i když to vlastně Plzeň taky,“ dodává s úsměvem. Tým FCSB je totiž „nástupcem“ slavné Steauy. Majitel klubu Gigi Becali totiž prohrál soudní spory s rumunskou armádou a musel ho přejmenovat na FC Sport Bukurešť. Zkratka FCSB ale zůstala.

Zápas Plzně v Bukurešti začíná v půl osmé večer a Radiožurnál ho odvysílá v přímé reportáži, stejně jako utkání Slavie s Bate Borisov, které začíná o půl hodiny dřív.

Jan Markup, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme