Počasí mi připomíná silvestrovské derby, říká Jan Stejskal. Bývalý brankář obou "S" fandí Spartě

K 289. derby mezi pražskou Spartou a Slavií, které se hraje od 17.30 na Letné, se upíná velká pozornost. Bývalý brankář Jan Stejskal vychytal titul v obou týmech, fandit ale bude domácím.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Stejskal (vpravo) s další legendou Sparty Jozefem Chovancem

Jan Stejskal (vpravo) s další legendou Sparty Jozefem Chovancem | Zdroj: www.sparta.cz

Pane Stejskale, jak se těšíte na dnešní derby? Budete zápas sledovat přímo na stadionu na Letné?
S největší pravděpodobností budu přímo na stadionu, protože takový zápas si nelze nechat ujít.

Premiérové derby pro oba trenéry. Hapal zná atmosféru zápasu Sparta - Slavia jen jako náhradník

Číst článek

O derby pražských "S" se říká, že nemá favorita. A to ani tehdy, když se jednomu týmu daří a druhému ne. Myslíte, že to bude platit i dnes? Slavia měla přece jen lepší vstup do jara než Sparta.
Je to pravda, ale tenhle zápas je specifický tím, že nemá favorita, bude hodně záležet na momentálním rozpoložení jednotlivých týmů.

Vy víte, jaké to je vychytal titul za Spartu i za Slavii. Komu budete dnes víc fandit?
Víc budu fandit Spartě. I když mám výborné vzpomínky i na Slavii, tak na Spartě jsem prožil daleko víc let.

Na Letné odklízí sníh

„Vyhřívání hrací plochy máme puštěné prakticky celou zimu, ale aktuálně musíme odklízet i ochozy a zbytek stadionu tak, aby byla připravená nejen hrací plocha, ale i tribuny. Budeme pracovat bez ohledu na cokoli, aby se utkání hrálo," řekl serveru iROZHLAS.cz manažer PR a komunikace Sparty Ondřej Kasík.

Sparťanští fotbalisté budou hrát teprve druhé ligové utkání pod novým trenérem Pavlem Hapalem. Myslíte, že tahle změna může Spartě pomoct po tom, co tým pod trenérem Stramaccionim marně hledal svoji tvář?
Může pomoct, ale nemyslím si, že to bude zásadní změna. Opravdu bude záležet na samotných hráčích, jak k zápasu přistoupí a v jaké se budou nacházet momentální formě.

Sparta, která je v tabulce pátá, ztrácí na druhou Slavii sedm bodů. Myslíte, že když dnes sparťané nevyhrají, tak se s druhým místem, tedy i s kvalifikací o Ligu mistrů, můžou už definitivně rozloučit?
Když prohrají, tak si myslím, že ano. Ale kdyby to skončilo remízou, tak šance na druhé místo bude stále žít.

Jaký tedy tipujete výsledek dnešního zápasu? Myslíte, že padne hodně gólů?
Když vidím počasí, co je, tak mi to spíš přijde jako zima, jako silvestrovské derby. Nedokážu odhadnout, jak to dopadne. Bude záležet na tom, jak k tomu přistoupí hráči.

289. derby pražských "S" začíná v 17 hodin a 30 minut. Radiožurnál odvysílá celý zápas, server iROZHLAS.cz nabídne online přenos. Pořadatelé na Spartě se vypořádávají se sněhovou nadílkou. 

vlk, rok Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme