Vyřazení dresu a minuta ticha. Zesnulý fotbalista Davide Astori se dočká poct nejen v Itálii

Zesnulý kapitán italské Fiorentiny Davide Astori se dočká další pocty od svého klubu. Jeho dres s číslem 13 bude navždy vyřazen. Už v neděli oznámil prezident Evropské fotbalové asociace Alexander Čeferin, že při všech zápasech Ligy mistrů a Evropské ligy hráči uctí zemřelého fotbalistu minutou ticha.

Fiorentina Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Davide Astori (vlevo) při zápase Fiorentiny proti Juventusu na konci února

Davide Astori (vlevo) při zápase Fiorentiny proti Juventusu na konci února | Zdroj: Reuters

Fiorentina oznámila v úterý na svém twitterovém účtu a klubovém webu, že dres jejího kapitána Davideho Astori bude navždy vyřazen. Tým také informoval, že pohřeb se odehraje ve čtvrtek ve Florencii.

Už v neděli reagoval na úmrtí také prezident UEFA Alexander Čeferin, který vyjádřil hluboký šok a zármutek ze ztráty talentovaného fotbalisty.

Fiorentina truchlí za kapitána. Davide Astori zemřel, bylo mu 31 let

Číst článek

K uctění památky minutou ticha tak dojde na všech fotbalových stadionech, kde se v tomto týdnu odehrají odvetné osmifinálové zápasy Ligy mistrů a Evropské ligy. Týkat se to bude i české Viktorie Plzeň, která se představí v čtvrtek na hřišti Sportingu Lisabon.

Davide Astori byl nalezen mrtvý v neděli ve svém hotelovém pokoji před zápasem svého mužstva proti Udine. Podle italských médií zemřel stoper nejspíše ve spánku na infarkt.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme