Odloženo, přemístěno. Odveta finále Poháru osvoboditelů se odehraje mimo Argentinu

Argentinské týmy River Plate a Boca Juniors se po násilnostech fanoušků utkají o Pohár osvoboditelů v jiné zemi. Rozhodla o tom jihoamerická fotbalová konfederace CONMEBOL. Hrát se bude příští víkend: buď v sobotu 8. prosince, nebo o den později. Na jakém stadionu, zatím není jasné.

Tento článek je více než rok starý.

Buenos Aires Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odveta finále Poháru osvoboditelů se odehraje mimo Argentinu

Odveta finále Poháru osvoboditelů se odehraje mimo Argentinu | Foto: Marcos Brindicci | Zdroj: Reuters

První finálový zápas jihoamerické obdoby Ligy mistrů skončil remízou 2:2. Odveta se měla hrát v Buenos Aires v sobotu 24. listopadu, ale autobus s hráči Bocy napadli cestou na stadion fanoušci River Plate. Zaútočili na něj kameny, rozbili okna a střepy zranily šest fotbalistů. Další se nadýchali slzného plynu, který při zásahu použili policisté.

Finále jihoamerického Poháru osvoboditelů bylo odloženo. Fanoušci River Plate napadli autobus Bocy

Číst článek

Odveta byla nejprve odložena o několik hodin a nakonec přeložena na neurčito. O dalším jejím osudu rozhodovalo dnes vedení CONMEBOL s předsedy obou klubů ve svém ústředí v paraguayském městě Luque.

„Hrát se bude 8. nebo 9. prosince a mimo Argentinu. O dějišti se rozhodne později,“ uvedli zástupci konfederace. Uvažuje se i o sehrání zápasu před prázdným hledištěm. Podle agentury AP představitelé Bocy požadovali, aby byl soupeř kvůli incidentu diskvalifikován.

Argentinské finále podle vyjádření konfederace přitahuje příliš mnoho násilí fanoušků. A to na stadion mohou vždy jen příznivci domácího týmu, hosté totiž už pět let z bezpečnostních důvodů na venkovní zápasy nesmějí.

Na pořádání odvety mezi River Plate a Bocou Juniors už je několik zájemců. Nabídly se Paraguay, Belo Horizonte v Brazílii, ale třeba také Itálie. Tam by se mohlo hrát v Janově.

Nota entregada por el Presidente de la CONMEBOL a los presidentes de los clubes River Plate y Boca Juniors en la reunión del martes 27 en la sede la de CONMEBOL, en Paraguay.

16:24 – 27. 11. 2018

9079 13383

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme