Policie potrestala fanoušky Lazia Řím kvůli samolepkám s podobiznou Anny Frankové v dresu rivala

Policie identifikovala dvacet fotbalových fanoušků Lazia, kteří polepili část Olympijského stadionu v Římě nálepkami s podobiznou Anny Frankové v dresu městského rivala AS. Dvanáct příznivců, kteří k obrázkům připojili antisemitistické komentáře, nesmí pět let navštěvovat sportovní události v Itálii, další recidivista dostal osmiletý zákaz.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Lazia Řím při přípravě před zápasem v tričku odsuzující antisemitistické výroky jejich fanoušků

Fotbalisté Lazia Řím při přípravě před zápasem v tričku odsuzující antisemitistické výroky jejich fanoušků | Zdroj: Reuters

Římská policie chuligány našla pomocí záběrů z bezpečnostních kamer a také zjistila, že šestice z třinácti potrestaných osob je členy ultras sekce Lazia "Irriducibili", která má už za sebou několik rasistických skandálů.

Fanoušci Lazia uráží rivaly nálepkami s Annou Frankovou, šéf klubu je plánuje vozit do Osvětimi

Číst článek

Kauza kolem zneužití světoznámého příběhu židovské dívky usmrcené nacisty vyvolala v Itálii velké pobouření. Vedení Lazia se od chování radikálních příznivců distancovalo, přesto klubu hrozí uzavření domácího stadionu, který sdílí s AS Řím.

Vedení italské ligy nařídilo, že se před každým zápasem bude číst pasáž z deníku Anny Frankové, který se stal symbolem tragického osudu milionů lidí židovského původu, pronásledovaných a zavražděných nacisty za druhé světové války.

Fanoušci Lazia po skandálu s urážlivými nálepkami s Annou Frankovou při zápase hajlovali

Číst článek

Ultras Lazia však začátek středečního utkání v Boloni bojkotovali, aby se čtení z knihy vyhnuli. Během zápasu pak zpívali fašistické popěvky a hajlovali.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme