Přijede Sparta. Na stadionku v Polné narychlo staví provizorní tribuny, pomáhají i hráči

Na životní zápas se chystají divizní fotbalisté Slavoje Polná. Zahrají si proti pražské Spartě. O zápas je v pětitisícovém městečku takový zájem, že klub musel nechat dostavět dvě montované tribuny.

Tento článek je více než rok starý.

Polná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na stadionu v Polné se normálně hraje divize, v úterý ale přijede Sparta

Na stadionu v Polné se normálně hraje divize, v úterý ale přijede Sparta | Foto: Dušan Vrbecký

Zatímco po hřišti v Polné pobíhají trénující žáci, za jednou z branek místní divizní stadionek připomíná spíš staveniště. Kamiony postupně navážejí provizorní tribuny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak se v Polné chystají na zápas se Spartou

„Během jednoho dne tribunu postavíme a ve středu ji přijdeme demontovat,“ říká Radiožurnálu jeden z dělníků Jan Stýblo.

A pracovní rukavice nasadili i samotní fotbalisté. „Nic jiného nám nezbude. Je potřeba tribuny postavit a brigádníků je málo. Ale když je vidím, jak tamhle sedí, tak jim jde spíš fotbal,“ glosuje práci svých svěřenců trenér Polné Michal Lovětínský.

Velké manévry v pětitisícovém městečku má na svědomí pražská Sparta. V rámci třetího kola Mol Cupu přijede do Polné už v úterý 2. října. Dvě tisícovky vstupenek místní fanoušci rozebrali za pár hodin.

„I když jsme navýšili kapacitu, tak lístky už v prodeji nebudou,“ ví Jindřich Skočdopole mladší, brankář a zároveň sekretář klubu.

Skočdopole si v úterý v roli brankáře splní sen, jako sekretář má ale kupu starostí. „Už 14 dní nic jiného neřeším, jen zařizujeme utkání se Spartou,“ přiznává.

Na úterý se těší i polenští starší žáci, ti budou během zápasu podávat míče. „Dost se těším. Sice Spartu nemám rád, tak doufám, že Polná vyhraje,“ svěřuje se jeden z mladých hráčů, další věří ve společnou fotku s letenským týmem.

Než zápas začne, čeká ještě stadion v Polné spousta úprav. Musí ustát nejen fanoušky Sparty, ale i domácí. Těch dorazí šestkrát víc, než je tu na divizi zvykem.

Dušan Vrbecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme